fbpx

Slováci zdolali Francúzsko, Čerešňák: „Odohrali sme dobrý zápas“

Francúzsky brankár Sebastian Ylonen (vpravo) bráni pred Slovákom Martinom Fehérvárym v zápase B-skupiny Francúzsko - Slovensko na MS v ľadovom hokeji 2024 v Ostrave 18. mája 2024. FOTO TASR/AP

Slovenskí hokejisti zvíťazili v sobotňajšom stretnutí B-skupiny MS v Ostrave nad Francúzskom 4:2 a priblížili sa k postupu do štvrťfinále. Vo svojom piatom zápase na šampionáte si pripísali štvrtý triumf za sebou a v tabuľke im patrí tretie miesto, keď majú na konte jedenásť bodov. Útočník Libor Hudáček zaznamenal dva góly a pridal aj asistenciu.

Pavol Regenda nasmeroval tím za triumfom v zápase na konci prvej časti, keď dosiahol svoj prvý gól na turnaji. V druhej tretine zaznamenal dva góly Hudáček a mužstvo trénera Craiga Ramsayho odvtedy kontrolovalo hru. Sacha Treille síce znížil, ale v tretej Mário Grman potvrdil triumf. Francúzi sedem sekúnd pred koncom duelu už len upravili výsledok zásluhou Floriana Chakiachviliho.

Slováci odohrajú svoj šiesty zápas na šampionáte už o 24 hodín neskôr proti Lotyšsku, Francúzsko bude hrať v pondelok o 16.20 so Švédskom.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie