fbpx

Muža našli živého v pivnici pod senom po 26 rokoch. Tvrdí, že si nemohol zavolať pomoc, lebo bol zakliaty

Omar bin Omran zmizol z Djelfy v Alžírsku počas alžírskej občianskej vojny. Podľa správ ho však 12. mája našli ukrytého v ovčinci pod kopami sena. Zdroj: X/juli

V Alžírsku bol nájdený muž, ktorý bol nezvestný 26 rokov. Umar bin Umrán zmizol z mesta Džilfa v 90. rokoch počas alžírskej občianskej vojny, informuje BBC.

Teraz 45-ročného Alžírčana polícia objavila v dome 200 metrov od miesta, kde vyrastal. Policajti potvrdili, že v súvislosti s prípadom zadržali 61-ročného muža. K zmiznutiu došlo uprostred desaťročného konfliktu medzi alžírskou vládou a islamistickými skupinami. Rodina nezvestného sa domnievala, že muž prišiel o život vo vojne, alebo bol unesený.

Prokuratúra pred časom dostala tip, že nezvestný bin Umrán žije v ovčiarni v susedovom dome. Súd na základe toho nariadil vyšetrovanie vrátane prehľadania daného miesta.

„Dvanásteho mája o ôsmej hodine miestneho času (policajti) objavili Umara bin Umrána v pivnici jeho 61-ročného suseda,“ uviedli zástupcovia súdu. Podľa správ ho našli ukrytého pod kopou sena.

Podozrivý sa pokúsil o útek, no policajtom sa ho podarilo zadržať.

Alžírske ministerstvo spravodlivosti uviedlo, že vyšetrovanie pokračuje a unesenému sa teraz dostáva zdravotnej a psychologickej pomoci. Hovorca rezortu čin označil za „odpudivý“. Miestnym médiám bin Umrán povedal, že počas väznenia vídal rodinu „z diaľky“, ale nemohol volať o pomoc, pretože ho únosca „začaroval“. Jeho matka zomrela v roku 2013.

 

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie