fbpx

Otvoril dvere na aute a pobodal mladého vodiča. Za pokus o vraždu mu hrozí 18 rokov v base

Ilustračné foto. Zdroj: Policie ČR

S nožom v ruke pristúpil v českých Rokycanoch k autu, za ktorého volantom sedel mladý vodič, a bez zjavného dôvodu naňho zaútočil. Tridsaťšesťročného muža teraz českí kriminalisti obvinili z pokusu o vraždu. Útočník, ktorý bol pod vplyvom drog, skončil po čine v putách, o väzbe ešte len rozhodne súd. V prípade preukázania viny mu hrozí až 18 rokov väzenia. O prípade informujú novinky.cz.

Incident sa stal v stredu okolo 22:30. Policajti o ňom informovali počas piatkového dopoludnia na sociálnej sieti X. Ich hovorkyňa Dagmar Brožová uviedla, že na tiesňovú linku sa obrátil 23-ročný šofér osobného auta. Prechádzal práve mestom a všimol si muža, ktorý držal nôž.

„Dotyčný potom jeho vozidlo spozoroval, šiel k nemu, otvoril dvere a bez zjavného dôvodu, varovania a s vedomím, že môže vodiča usmrtiť, opakovane zaútočil nožom na hornú polovicu jeho tela,“ popísala Brožová.

Mladý šofér utrpel bodné zranenia a sanitka ho previezla do nemocnice. Tridsaťšesťročný útočník síce z miesta činu zmizol, ale čoskoro policajti ho čoskoro našli. „Podozrivý sa podrobil dychovej skúške na prítomnosť alkoholu, ktorá bola negatívna. Test na prítomnosť omamných a psychotropných látok však mal pozitívny výsledok, a to na THC a amfetamín,“ upresnila hovorkyňa.

Česká polícia obvinila 36-ročného muža z pokusu o vraždu. Vyšetrovatelia sa v najbližšom čase obrátia na prokurátora, aby dal podnet na vzatie obvineného do väzby. V prípade preukázania viny hrozí dotyčnému až osemnásťročný trest.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie