Následné záplavy postihli región Pontelambro i ďalšie. Voda v priebehu krátkych chvíľ zaplavila obrovskú plochu, ulice domy, parky a vytvorila obrovské škody na majetku. Na niektorých miestach voda na uliciach presahovala 1,5 metra a kompletne utopila autá a prízemia budov.

Záplavy paralizovali dopravu na väčšine ciest v regióne, záchranári sú pritom v pohotovosti už od noci, iba počas prvej noci zaznamenali vyše 200 výjazdov, informuje crisis24.garda.com. Mnoho obyvateľov museli evakuovať o stratách na životoch zatiaľ nie sú informácie.

Meteorológovia predpokladajú pokračujúce dažde aj počas dnešného dňa a to na veľkej časti územia Talianska. Červené varovanie platí pre regióny Lombardia, Piedmont a Veneto, nižšie varovanie naďalej platí pre regióny Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia a Trentino Alto Adige.

Zrútila sa aj časť stropu

Časť  stropu na železničnej stanici v Sanreme sa zrútila v dôsledku dnešného ranného intenzívneho dažďa. K nehode došlo pred chodbou eskalátora. Našťastie neboli hlásené žiadne zranenia. Na mieste zasahovali pracovníci talianskej železničnej siete. Tí postihnutú oblasť vyčistili a zabezpečili, informuje portál imeteo.sk.