fbpx

Nenávidíte beh? Skúste miesto neho toto. Okrem spálených kalórií vám prinesie aj mnoho iných benefitov

Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Jennifer Burk, Jeffrey Grospe

Všetci vieme, že dostatok pohybu je naozaj dôležitý – no vyskúšali ste niekedy techniku nordic walking?

Podľa NHS by dospelí vo veku 19 až 64 rokov mali vykonávať nejakú fyzickú aktivitu každý jeden deň a mali by sa zamerať na aspoň 150 minút aktivity strednej intenzity alebo 75 minút aktivity s intenzívnou intenzitou týždenne. Preto je technika nordic walking skvelá, pretože využíva všetky výhody normálnej chôdze a výrazne zvyšuje intenzitu, takže môžete skutočne cítiť, ako vám búši srdce. Správu priniesol portál Mirror.

Začlenenie palíc na nordic walking do vašej cvičebnej rutiny znamená, že do vášho tréningu sa začlení aj horná časť tela, čo zaručí, že vaša prechádzka bude intenzívnejšia. Takže, ak nenávidíte posilňovňu či beh, ale chcete intenzívnejší cvičebný režim ako len chôdzu, toto by mohlo byť pre vás ideálne. A keďže je národný mesiac chôdze, je ideálny čas to vyskúšať.

Bar Bend hovorí, že využívaním švihu rúk pri chôdzi vytvárate „tréning na budovanie celého tela“, pretože napodobňujete „veľmi podobný vzor ako bežkári, ale na suchu“.

Nordic walking „je zameraný na zvýšenie intenzity vášho tréningu, zvýšenie srdcovej frekvencie a dokonca spálenie ďalších kalórií“, takže ak chcete veci posunúť na ďalšiu úroveň, môže to byť perfektná metóda.

Palice na nordic walking kúpite takmer v každom športovom obchode alebo e-shope. „Nordic walking poskytuje mnohým ľuďom obrovskú príležitosť na zlepšenie metrík, ako je pokojová srdcová frekvencia, krvný tlak, telesná hmotnosť a kvalita života,“ uviedol odborník.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie