fbpx

VIDEO: Mohutná búrka sa prehnala mestom. Vyžiadala si najmenej štyri obete

Najmenej 4 ľudia zomreli v dôsledku ničivých búrok v Texase. Zdroj: X/ AZERTAC News Agency

Najmenej štyria ľudia prišli o život pri silných búrkach, ktoré sa vo štvrtok prehnali mestom Houston v americkom štáte Texas. Štyri úmrtia potvrdila poradkyňa starostu Mary Bentonová. Silné búrky vytĺkali okná vo výškových budovách, vyvracali stromy a vyradili z prevádzky takmer 900-tisíc domácností a podnikov v celom meste a jeho okolí. Píše o tom portál seznamzpravy.cz.

Tento prírodný živel zasiahol juhovýchodný Texas tento mesiac už druhýkrát, informovala agentúra AP.

Dvaja ľudia zomreli, pretože na nich spadli stromy, a jedného rozdrvil žeriav, uviedli hasiči. Informácie o tom, ako prišla o život štvrtá osoba, úrady nezverejnili.

Vládne chaos

Vo viacerých okresoch platili až do večera miestneho času výstrahy pred bleskovými povodňami a silnými búrkami, silným vetrom a dokonca tornádami. „Vyhľadajte úkryt, ak sa nachádzate v ceste tejto búrky. Zlezte na najnižšie poschodie,“ radili houstonskí meteorológovia na sociálnych sieťach.

Starosta John Whitmire na tlačovej konferencii vo štvrtok večer miestneho času uviedol, že v centre mesta vládne chaos, a požiadal ľudí, aby zostali doma a do práce v piatok chodili len vtedy, ak patria medzi nepostrádateľných pracovníkov.

Školy v meste zostanú v piatok zatvorené, čo sa dotkne takmer 190 000 žiakov a študentov z 274 škôl. Whitmire predtým upozornil, že mnohé cesty sú neprejazdné, pretože ich blokujú popadané stromy alebo spadnuté stĺpy elektrického vedenia. Nefungovali ani semafory.

Dve hlavné letiská v Houstone prerušili prevádzku kvôli počasiu. Vietor na medzinárodnom letisku Georgea Busha dosiahol rýchlosť 96 kilometrov za hodinu.

V okrese Harris, v ktorom žije viac ako 4,7 milióna ľudí a do ktorého patrí aj Houston, bolo bez elektriny viac ako 870 000 odberateľov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie