fbpx

Tínedžer sa vyhrážal, že vystrieľa školu. Polícia začala trestné stíhanie

Ilustračná fotografia. Zdroj: Bystricoviny.sk.

Tínedžer sa vyhrážal, že vystrieľa školu vo Vysokom nad Jizerou v českom Libereckom kraji. Pri výsluchu uviedol, že išlo o hlúpy žart. Polícia zdôraznila, že ho to zodpovednosti nezbavuje a začala proti nemu trestné stíhanie, informuje portál Novinky.cz.

„Dňa 16. 5. 2024 vystrieľam školu. Dávajte si pozor!“

Takýto odkaz sa zobrazil všetkým, ktorí naskenovali QR kód z lístkov, ktoré sa tento týždeň objavili na niekoľkých miestach na Integrovanej strednej škole vo Vysokom nad Jizerou na Semilsku. Vyhrážke sa od utorka intenzívne venovali semilskí kriminalisti, autora odkazu v priebehu niekoľkých hodín odhalili.

„Jedná sa o mladíka mladšieho ako 18 rokov. Včera ho vyšetrovatelia vypočuli. Obhajoval sa tým, že išlo o hlúpy žart,“ povedala hovorkyňa polície Ivana Baláková a potvrdila, že v škole prebiehali bezpečnostné opatrenia.

Aktuality dodali, že podľa polície to ho zodpovednosti nezbavuje.

„Neukončíme úkony trestného konania len preto, že si niekto robil žarty. Zodpovednosť tej osoby je daná,“ zdôraznila Baláková s tým, že právnu kvalifikáciu polícia ešte len určí. Mladistvá osoba môže dosiahnuť maximálne polovicu trestu z trestného zákonníka.

V škole vo štvrtok nebol nikto, kto by sa k prípadu vyjadril.

„Pani riaditeľka tu nie je a zástupcovia sú pri maturitách. Zavolajte si v pondelok,“ reagovala  žena, ktorá sa predstavila ako sekretariát školy. Zatiaľ nie je jasné, aké dôsledky bude mať údajný žart pre autora vyhrážky.

„My sme už začali úkony trestného konania. Právna kvalifikácia ešte nie je uzavretá, ale trestné konanie pokračuje,“ dodala hovorkyňa polície.

Isté ale je, že napriek výhovorkám mladíka o hlúpom žarte ho následky jeho konania neobídu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie