fbpx

Peter Pellegrini hovoril s Robertom Ficom: Čakajú ho najdôležitejšie hodiny až dni

Brífing zvoleného prezidenta Petra Pellegriniho po návšteve predsedu vlády v banskobystrickej nemocnici. zdroj: TASR/Ján Krošlák

Novozvolený prezident Peter Pellegrini prišiel do Fakultnej nemocnice F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, kde je hospitalizovaný premiér SR Robert Fico. V sprievode riaditeľky nemocnice Miriam Lapuníkovej vošiel do budovy riaditeľstva.

​Robert Fico sa zotavuje po stredajšom (15. 5.) atentáte po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej, kde ho na ulici postrelil 71-ročný muž.

Peter Pellegrini poskytol aj vyjadrenie pre médiá

Povedal, že mohol na chvíľu navštíviť Fica a hovoriť s ním. Verí, že budeme svedkom jeho skorej rekonvalescencie. Najbližšie dni a hodiny podľa neho rozhodnú o všetkom.

Robert Fico je podľa Pellegriniho veľmi unavený a v zlom stave. Budúci prezident mu preto len odkázal, že na neho všetci myslia a držia palce. Dlhšia debata nebola možná.

„Musím skonštatovať, že po krátkej návšteve pána premiéra Roberta Fica je jeho zdravotný stav naďalej veľmi vážny. Bolo mi umožnené s ním hovoriť len niekoľko minút. Jeho stav si vyžaduje pokoj a kľud bez vonkajších rušivých vplyvov,“ oznámil budúci prezident.

Opakovane vyzval ľudí na zastavenie šírenia nenávisti. Treba podľa jeho slov spájať rozdelené Slovensko. „Je potrebné, aby sme si spoločne naprieč celou krajinou bez rozdielu našich politických názorov, vierovyznania alebo čohokoľvek iného uvedomili, že sme na Slovensku prekročili jednu červenú čiaru, ktorú sme nikdy od vzniku našej krajiny neprekročili,“ uzavrel.

 

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie