fbpx

Pizzu si tam vychutnával aj americký exprezident. Majiteľ reštaurácie teraz skončil v putách, pretože sa zaplietol s mafiou

Ilustračná fotografia (Zdroj: Freepik)

Talianska polícia zatkla niekoľko zamestnancov preslávenej neapolskej pizzérie, ktorú založil kuchár, ktorého kulinárske schopnosti si obľúbil americký exprezident Bill Clinton. Jej súčasný majiteľ sa podľa polície zaplietol s mafiou, informuje o prípade portál seznamzpravy.cz.

Talianska polícia vykonala záťah na preslávenú neapolskú pizzeriu Dal Presidente, ktorú založil muž známy tým, že si jeho kulinárske schopnosti obľúbil bývalý americký prezident Bill Clinton. Napísal o tom v stredu britský The Guardian. Polícia tu zatkla päť ľudí kvôli podozreniu z korupcie napojenej na mocný neapolský mafiánsky klan Contini, ktorý operuje v rámci zločineckej organizácie Camorra.

Medzi zatknutými je súčasný majiteľ pizzérie, jeho žena a ďalšie tri osoby. Pizzeriu založil roku 2001 Ernesto Cacialli prezývaný ako „prezidentov výrobca pizze“, Cacialli prezývku získal potom, čo v reštaurácii Di Matteo, kde vtedy pracoval, urobil prezidentovi Clintonovi výbornú pizzu.

Stalo sa tak roku 1994, keď Clinton do mesta prišiel kvôli summitu skupiny G7. Medzi rokovaniami sa prechádzal ulicami Neapola, pričom ho prilákala vôňa z pizzérie, kde pracoval práve Cacialli.

Cacialli zomrel v roku 2016 a pizzeriu potom kúpil jej súčasný majiteľ, ktorý vraj na nákup použil peniaze člena neapolského klanu. Polícia objavila, že pizzeria mala majetok v hodnote 35 miliónov eur, ktorý jej bol teraz zabavený.

Nič však nenasvedčuje tomu, že by predchádzajúci majiteľ mal nejaké väzby na mafiu, píše The Guardian. Prípad však zákazníkov zaskočil. „Jedol som tam mnohokrát, je to jedna z najznámejších pizzerií ​​v Neapole,“ povedal jeden z nich, no chcel ostať v anonymite. „Pizza bola skutočne veľmi dobrá, ale od ostatných som počul, že na nej bolo niečo trochu zvláštne. Potom prišli tie správy zo včera,“ dodal.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie