fbpx

V Košiciach slávnostne otvorili Národné tréningové centrum. Slúžiť bude mladým športovcom, ale aj verejnosti

Na mieste bývalého futbalového ihriska na Popradskej ulici v utorok slávnostne otvorili Národné tréningové centrum (NTC) Košice. Zdroj: FB/Mrazek architects, Stredoslovenský tenisový zväz

Na mieste bývalého futbalového ihriska na Popradskej ulici v utorok slávnostne otvorili Národné tréningové centrum (NTC) Košice. Slúžiť bude najmä mladým športovcom, ale aj verejnosti. Výstavba trvala od júna 2022. Investičné náklady na stavebné práce predstavovali sumu 15,3 milióna eur bez DPH. Informuje facebooková stránka mesta Košice.

NTC Košice má slúžiť na športovú prípravu talentovanej mládeže, ako tenisové a športové centrum pre obyvateľov Košíc a blízkeho okolia, či na organizáciu domácich a medzinárodných mládežníckych športových podujatí a tenisových turnajov.

Nachádza sa tu tenisová hala so šiestimi kurtmi

Na troch z nich je dočasne položených 14 bedmintonových povrchov. V exteriéri je osem vonkajších antukových tenisových kurtov a detské ihrisko. Súčasťou je aj posilňovňa či reštaurácia.

„Máme tu aj fitnescentrum a bude tu aj veľká rehabilitačná linka, ktorá ešte nie je prenajatá. Momentálne sa hľadá záujemca, kto by to mohol prevádzkovať,“ povedal prezident Slovenského tenisového zväzu (STZ) Miloslav Mečíř. Podľa neho možno halu využívať aj na iné športy. Pre návštevníkov NTC je k dispozícii 85 parkovacích miest.

Tenisové talenty z východu museli doposiaľ za takýmto športovým stánkom cestovať do Bratislavy. Zhruba do 16.00 h sa v košickom NTC bude pripravovať mládež, vo večerných hodinách ju vystrieda verejnosť.

„Verím, že dokážeme navnadiť aj športovú verejnosť, nielen samotných športovcov. Predpokladom je, aby tu denne strávilo voľný čas 300 až 500 ľudí. Myslím si, že im to prinesie skvelé víťazstvá – nielen na športových povrchoch, ale hlavne pre myseľ, zdravie, telo,“ uviedol primátor Košíc Jaroslav Polaček.

Na financovaní športoviska sa 60 percentami podieľalo Ministerstvo financií SR a po 20 percent prispeli akcionári spoločnosti NTC Košice, ktorým sú STZ a mesto Košice. Mesto financovalo výstavbu vo výške takmer troch miliónov eur.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie