fbpx

Exkluzívne svedectvá z miesta činu: Gymnazistka Judita si odpykáva trest za vraždu kamaráta Tomáša, vo väznici je raritou

Judita Konečná si odpykáva viac ako dvanásťročný trest za vraždu kamaráta Tomáša. Zdroj: Foto: Reprofoto/Facebook/Relácia RTVS Reportéri

Od krvavej drámy uplynie onedlho päť rokov. Každý si spomína na gymnazistku Juditu Konečnú. Tá si odpykáva viac ako dvanásťročný trest za vraždu kamaráta Tomáša. Podľa rozsudkov mu zasadila 49 rán nožom. Informuje o tom RTVS.

RTVS prináša najnovšie, exkluzívne svedectvá z miesta činu, vyšetrovania či z väznice, kde si Judita odpykáva trest.

 „Je to až taký dramatický príbeh z hry alebo film. Obeť aj páchateľka boli krásni mladí ľudia. Ten príbeh priateľstva. Už samotné to, že aj obeťou aj páchateľom je mladistvý človek, je veľmi unikátne v našich podmienkach,“ uviedla sociologička Silvia Porubänová.

„Ešte predtým sa fotili, chystali sa spolu do Anglicka a zrazu nastal takýto skrat,“ dodal advokát Juraj Bizoň. S takou brutalitou a neprimeraným zásahom sa v živote nestretol ani zasahujúci lekár Ján Remšík.

Judita konala v afekte

Forenzný psychiater Svetozár Droba tvrdí, že v Juditinej osobnosti sa brutálna agresivita, s ktorou bol skutok vykonaný, nenašla ako bazálna štrukturálna vlastnosť.

„Čiže to bolo konanie v afekte sebaneistej a pubertálnej osobnosti s nízkym sebahodnotením, nedostatočne vybavenej obrannými mechanizmami,“ hovorí Droba.

Judita Konečná. Zdroj: Pravda o Judite

V zázname volania Judity na tiesňovú linku počuje forenzný psychiater striedanie teatrálnosti s emocionálnou vyrovnanosťou. „Mladého chlapca sme našli ležať v predsieni v polohe na chrbte. Bol mŕtvolne bledý v kaluži krvi,“ spomína zasahujúci lekár Remšík.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3 4 5 6
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie