fbpx

Hrozný nález v Paríži. V horiacom kufri sa nachádzalo rozštvrtené telo

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/AP

V 12. parížskom obvode vyšetrujú brutálnu vraždu telesne postihnutého muža. Jeho rozštvrtené telo sa našlo cez víkend v kufri po tom, ako ho spolu s okolitými odpadkami zapálili. Zatiaľ nie je jasné, kto štvornásobného invalida zabil. Podľa francúzskych médií sa však jeho bývalý opatrovateľ, ktorý bol so svojím klientom v konflikte, sám prihlásil na polícii. Informuje o tom portál idnes.cz.

„Telo bolo kompletné, ale na niekoľko kusov,“ povedal v nedeľu popoludní zdroj blízky vyšetrovaniu francúzskemu denníku Le Parisien. Zdroj uviedol, že kufor s pozostatkami muža sa našiel pod mostom Pont d’Austerlitz v 12. parížskom obvode, na mieste obývanom bezdomovcami a ťažko prístupnom.

V sobotu večer si člen francúzskej dobrovoľnej záchrannej služby (Protection Civile) počas nočnej služby všimol horiace odpadky a zavolal hasičov. V zhorenom kufri našli nohy a ruky dospelého človeka oddelené od trupu. Pitva vykonaná v neďalekej márnici potom ukázala, že dotyčný muž bol kvadruplegik a bol zavraždený „holými rukami“.

Prokuratúra uviedla, že telo zatiaľ neidentifikovala. V sobotu si dokonca nebola istá, či ide o muža alebo ženu. Podľa Europe 1 však polícia už zatkla tridsaťštyriročného podozrivého. Ten sa prihlásil na policajnej stanici v štvrti La Défense a k vražde sa priznal.

Jeho opatrovateľ uviedol, že s ním bol na kordy. Zločin spáchal pred tromi týždňami. V sobotu uložil telo do kufra a tašky a všetko zapálil. Polícia jeho výpoveď vyšetruje a bude analyzovať kamerové záznamy z okolia mosta. „Muž bol vzatý do väzby za zavinené zabitie,“ uviedla prokuratúra. „Prebiehajú početné vyšetrovania a dotknutá osoba zatiaľ nebola vypočutá,“ dodala.

„Sme tu len my,“ opísal prekvapene jeden z miestnych bezdomovcov. „Telo v kufri? Z toho mi naskakuje husia koža. Nič sme nevideli. A pritom som tu od soboty popoludnia… Škoda, že sa niečo také objavilo len pár mesiacov pred olympiádou,“ dodal s úsmevom.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie