fbpx

VIDEO: V Bratislave zasahovali hasiči pri požiari. Horel obľúbený podnik na lodi, škody sú veľké (aktualizované)

Na snímke hasiči odchádzajú zo zhoreného plavidla prerobeného na podnik na Dunaji pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu v Bratislave v pondelok 13. mája 2024. Zdroj: FOTO TASR/Pavel Neubauer

Na Dunaji pri Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu horelo plavidlo prerobené na podnik. Zasahujú tam hasiči. Pre TASR to potvrdil hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefan Koči. Majiteľ odhaduje škody na 100-tisíc eur, píše portál tvnoviny.sk.

V Bratislave horel podnik s názvom Pink Whale na plavidle na Dunaji. Ide o klub a zároveň priestor pre umenie na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu, píše portál tvnoviny.sk. Podľa dopravných aplikácií sa na nábreží v okolí požiaru tvorili kolóny.

„Požiar je už lokalizovaný,“ spresnil Koči. Priblížil, že zasahuje 17 príslušníkov hasičského zboru. Podľa dopravných aplikácií sa na nábreží v okolí požiaru tvoria kolóny.

Podotkol, že ohlásený bol požiar lodného kontajnera prerobeného na bar na vyviazanom pontóne na Dunaji. Hasiči momentálne pracujú na rozoberaní konštrukcie lodného kontajnera. „Zároveň skontrolovali celé podpalubie. Pri udalosti sa nikto nezranil,“ dodal hovorca. Na mieste udalosti, ktorá je v štádiu zisťovania, sa podľa neho nachádza aj zisťovateľ príčin vzniku požiarov.

Presnými príčinami a okolnosťami vzniku požiaru sa zaoberajú policajti. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková. „Príslušníci Policajného zboru aktuálne na mieste vykonávajú prvotné úkony, a preto v tejto chvíli nie je možné poskytnúť viac informácií,“ doplnila.

Majiteľ si to nevie vysvetliť

Podľa portálu tvnoviny.sk, majiteľ si nedokáže vysvetliť, čo požiar spôsobilo. Škody odhadol na zhruba 100-tisíc eur, podnik má našťastie poistený. Netají, že ho požiar zasiahol.

Plamene zasiahli najmä vonkajší bar. Zhorelo všetko vybavenie. Podnik preto bude zrejme niekoľko dní nefunkčný.

Len v tomto týždni mali naplánovaných až 9 koncertov. Zrejme bude musieť niektoré zrušiť.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie