fbpx

FOTO: V Bratislave legendy odštartovali vedecký festival Starmus. Prilákali desaťtisíce fanúšikov

V areáli výstaviska Incheba sa uskutočnil v nedeľu 12. mája 2024 open air koncert francúzskeho hudobníka a skladateľa Jeana-Michela Jarra s názvom Most z budúcnosti (Bridge from the Future). Vystúpenie bolo otváracím koncertom medzinárodného festivalu vedy, hudby a umenia Starmus. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák

Hudobné legendy ako je Jean-Michel Jarre a rocková legenda skupiny Queen Brian May prilákali na bezplatnú šou tisíce ľudí z rôznych kútov Slovenska. Drony, lasery či neuveriteľné vizuálne efekty, aj takto to vyzeralo večer v hlavnom meste Slovenska. Informuje o tom portál aktuality.sk.

O deviatej večer na výstavisku v Inchebe začalo veľké odpočítavanie. Za potlesku ľudí šou odštartoval Jean-Michel Jarre. „Dobrý večer, Bratislava,“ prihovoril sa po slovensky francúzsky hudobník.

Včerajším open air koncertom otvoril 7. ročník medzinárodného festivalu vedy, umenia a hudby STARMUS, ktorý prináša spoločnosť ESET. Jeho hlavnou témou je budúcnosť našej planéty.

Francúzsky priekopník elektronickej hudby Jean-Michel Jarre vystúpil večer na historicky najvyššom pódiu na Slovensku.

Počas šou s názvom Most z budúcnosti, okrem laserov či dronov, využil aj umelú inteligenciu. Celý koncert bolo možné sledovať aj z Hlavného námestia, kde bol streamovaný na veľkoplošnej obrazovke.

Príprava na túto hudobno-vizuálnu šou pri výstavisku Incheba však nebola jednoduchá. Deň pred samotným koncertom bola zvuková a aj svetelná skúška, na ktorej bola naša čitateľka Michaela Frídová, ktorá je fanúšičkou Briana Maya.

„Luxusne sme si vypočuli celý koncert bez veľkých davov. Na skúšku neprišlo veľa ľudí, napriek tomu to bol naozak skvelý zážitok. Stáli sme na trávniku, pri Moste SNP ako sú zástavky autobusov. Videli sme drony, rôzne laserové triky a hudba bola naozaj skvelá,“ opisuje čitateľka Michaela pre aktuality.sk.

Polícia avizovala viaceré dopravné obmedzia. V sobotu, z dôvodu skúšky pred koncertom, uzatvorili Most SNP a okolité ulice. Obmedzenia trvali včera do približne 23:00, teda dovtedy, kým sa koncert neskončil.

V areáli výstaviska Incheba sa uskutočnil v nedeľu 12. mája 2024 open air koncert francúzskeho hudobníka a skladateľa Jeana-Michela Jarra s názvom Most z budúcnosti (Bridge from the Future). Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák

(Fotografie pokračujú na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie