fbpx

Podvodníci ohrozujú hokejové zážitky. Desiatky fanúšikov na hokejových MS končia bez vstupu

Na snímke hokejoví fanúšikovia prichádzajú do Ostravar Arény. Zdroj: TASR/Michal Runák

Na otváracích zápasoch majstrovstiev sveta v hokeji, ktoré sa začali v piatok (10. 5.) v Prahe a v Ostrave, sa objavila aj nepríjemnosť. Desiatky fanúšikov s platnými vstupenkami sa nedostali do hľadiska. Dôvodom bolo, že sa títo nadšení diváci stali obeťou podvodníkov. Informujú o tom seznamzpravy.cz.

Hneď pri vstupoch na prvý zápas v Ostrave sa ukázalo, že niekoľko desiatok ľudí, ktorí si zakúpili vstupenky cez inzertné portály, boli oklamaní. Podobná situácia sa odohrala aj v Prahe, kde boli fanúšikovia odmietnutí na pokladnici. Ich snaha presvedčiť organizátorov, že majú pravé lístky, vyšla nazmar.

„Na prvé zápasy ostravského šampionátu sa bohužiaľ po nákupe vstupeniek cez inzertný portál nedostane niekoľko osôb. Oznámenie sme prijali na kontaktnom centre,“ uviedla polícia.

Problém sa rozrastá

Napriek snahám policajtov a organizátorov sa problém s falzifikátmi nezadržateľne rozrastá. Polícia uviedla, že pred zápasom medzi Švajčiarskom a Nórskom bolo identifikovaných približne 40 ľudí s falošnými lístkami len v Ostrave, a vo väčšom rozsahu sa tento problém dotýka aj Prahy.

„Na mieste sa špecialisti na kyberkriminalitu prípady ihneď zaoberajú a robia všetko, aby vypátrali páchateľov, ktorí ich takto podviedli,“ popísali policajti.

Lístky kupujte len cez oficiálne weby

Organizátori zdôrazňovali dôležitosť nákupu lístkov len od oficiálnych partnerov, ako sú Ticketportal a Ticketmaster, no napriek tomu sa na internete objavujú neautorizovaní predajcovia. Títo podvodní predajcovia často operujú cez sporné platformy ako Viagogo, kde sú riziká pre spotrebiteľov vysoké.

Pred samotnými štadiónmi predávajú lľudia ístky za rôzne ceny. Niektorí tvrdia, že lístky predávajú za cenu, za ktorú ich sami zakúpili, no sú aj tí, ktorí dávajú viac. Tento problém však zasahuje aj tých, ktorí si lístky chcú zakúpiť na mieste, čo poukazuje na rozsiahlu potrebu zlepšiť kontrolu a bezpečnosť vstupeniek.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie