fbpx

Dron prešiel 1 500 kilometrov, aby zasiahol rafinériu. Je z toho nový ukrajinský rekord

Ilustračné foto. Zdroj: REPROFOTO X/ConflictLive

Najmenej osem ľudí utrpelo zranenie v ruskej Belgorodskej oblasti po drónovom útoku, ktorý Rusko pripisuje Ukrajine. Tá naopak vo štvrtok ráno uviedla, že zostrelila 17 z 20 dronov vyslaných Ruskom nad Odeskou oblasťou. Zdroje ukrajinskej bezpečnostnej služby SBU oznámili, že ich drony útočili v Krasnodarskom kraji na juhozápade Ruska a zasiahli ropnú rafinériu v Baškirsku na južnom Urale. Bezpilotné lietadlo pritom údajne urazilo rekordných 1 500 kilometrov. Informáciu priniesol idnes.cz.

Gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov písal ráno na Telegrame o siedmich zranených dospelých a zranenom 11-ročnom dievčati, 37 poškodených vozidlách a niekoľkých bytových domoch. Väčšina škôd pripadá podľa neho na mesto Belgorod.

Útok na ruské ropné sklady v oblasti neďaleko Krymského polostrova vo štvrtok podľa médií potvrdili zdroje ukrajinskej tajnej služby SBU. Tie uviedli, že ich drony zasiahli dva ropné sklady v Jurovciach, ktoré podľa nich slúžia na zásobovanie ruských jednotiek na Kryme.

Ruské úrady tiež predtým informovali o škodách v rozsiahlom komplexe na spracovanie ropy a hnojív v Salavate, ktorý podľa nich naďalej normálne funguje. Salavat leží viac ako 1 100 kilometrov východne od Moskvy.

Ďalšie nálety dronov oznámili v noci na štvrtok gubernátori ruskej Kurskej a Brjanskej oblasti, podľa nich si však útoky nevyžiadali žiadne škody ani obete.

Ruské pohraničné regióny v súvislosti s ruskou inváziou do susednej krajiny čelia ostreľovaniu a útokom dronov, ktoré ruské úrady pripisujú Ukrajine. Kyjev uviedol, že tak robí v reakcii na v podstate každodenné bombardovanie ukrajinských miest zo strany ruských síl.

Ukrajina sa ruskej vojenskej invázii bráni už viac ako dva roky. V noci na stredu čelila masívnemu útoku zo strany ruskej armády, ktorá útočila na energetickú infraštruktúru takmer po celej krajine.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie