fbpx

VIDEO: Autobus spadol z mosta do rieky. Najmenej štyria ľudia prišli o život

Záchranári zasahujú na mieste pádu autobusu z mosta v Petrohrade v piatok 10. mája 2024. Úrady v Petrohrade uviedli, že pri páde autobusu z mosta v Petrohrade zomrela najmenej jedna osoba a päť ďalších bolo hospitalizovaných so zraneniami. Zdroj: FOTO TASR/AP

Najmenej štyria ľudia prišli v piatok o život, keď autobus spadol z mosta do rieky Mojka v centre Petrohradu. Informoval o tom ruský portál Fontanka. Úrady v druhom najväčšom ruskom meste uviedli, že ďalších šesť ľudí skončilo v nemocnici. Informuje o tom portál idnes.cz.

Autobus s pätnástimi až dvadsiatimi ľuďmi išiel po ulici pozdĺž rieky, ale na križovatke prudko odbočil na most, kde narazil do auta, potom prerazil zábranu mosta a zrútil sa do rieky. Tam sa potopilo a bolo vidieť len strechu.

Cez ňu potom záchranári vyslobodili ľudí z autobusu a na člnoch ich dopravili na breh. Záchranná operácia sa skončila. Polícia zatkla vodiča autobusu.

Portál Fontanka uvádza, že zo šiestich ľudí, ktorých previezli do nemocnice, sú štyria v kritickom stave a lekári bojujú o ich životy.

„Vodič autobusu taxislužby pri odbočovaní z ulice Boľšaja Morskaja na Potselujský most nezvládol riadenie, autobus sa roztočil, prerazil oplotenie a spadol do vody. Všetkým poškodeným bude poskytnutá potrebná pomoc,“ uviedla polícia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie