fbpx

FOTO: Rusko aj Ukrajina hlásia nálety dronov. V Belgorodskej oblasti je osem zranených, útok poškodil desiatky obytných budov a áut

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/AP

Ukrajina v noci na štvrtok ostreľovala viaceré ruské pohraničné oblasti. Útok dronu poškodil zásobníky ropy v Krasnodarskom kraji. Útoky dronov však boli hlásené aj v Belgorodskej, Kurskej a Brjanskej oblasti. Píše o tom portál seznamzpravy.cz.

 Medzi zranenými je aj 11-ročné dievča

Najmenej osem ľudí utrpelo zranenia v ruskej Belgorodskej oblasti po útoku dronom, ktorý tamojšia správa pripisuje ukrajinskému letectvu. Gubernátor Belgorodskej oblasti Vjačeslav Gladkov píše na Telegrame o siedmich zranených dospelých a zranenom 11-ročnom dievčati, 37 poškodených vozidlách a niekoľkých bytových domoch.

Väčšina škôd je v samotnom meste Belgorod. Ukrajinské vzdušné sily naopak dnes hlásia zostrelenie 17 z 20 dronov, ktoré Rusko vyslalo nad Odeskú oblasť.

Ďalší údajne ukrajinský dron poškodil niekoľko nádrží na skladovanie ropy v rafinérii v ruskom Krasnodarskom kraji, informovala dnes agentúra Reuters. Ruské sily uviedli, že zničili šesť prichádzajúcich dronov a ich trosky dopadli neďaleko obce Jurovka, ktorá leží asi 60 kilometrov od Ruskom okupovaného Krymu.

„Asi šesť dronov bolo zničených, ale niekoľko ich spadlo do oblasti skladu. To spôsobilo požiar, ktorý poškodil niekoľko bunkrov,“ uviedla správa Krasnodarského kraja.

Ďalšie útoky bezpilotných lietadiel oznámili v noci na dnes gubernátori ruských oblastí Kursk a Brjansk, ale podľa ich slov útoky nespôsobili žiadne škody ani obete.

Dronové útoky

Ruské pohraničné regióny čelia ostreľovaniu a útokom bezpilotných lietadiel v dôsledku invázie Ruska do susednej krajiny, ktorú ruské orgány pripisujú Ukrajine. Kyjev uviedol, že tak robí v reakcii na v podstate každodenné bombardovanie ukrajinských miest ruskými silami.

Ukrajina sa už viac ako dva roky bráni ruskej vojenskej invázii. V noci na stredu čelila masívnemu útoku ruskej armády, ktorá zaútočila na energetickú infraštruktúru takmer po celej krajine.

Žena kráča okolo kráteru po ruskom raketovom útoku v Záporoží na Ukrajine 8. mája 2024. Rusko podniklo v noci na stredu, v predvečer výročia víťazstva nad nacistickým Nemeckom v druhej svetovej vojne, ďalší masívny útok raketami a dronmi na energetickú infraštruktúru Ukrajiny. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ukrajinské zdroje. Zdroj: FOTO TASR/AP

(Galéria pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie