fbpx

VIDEO: Brutálny útok šialenca. S nožom pobehoval po nemocnici, zabil dve osoby a desiatky sú zranené

Na snímkach zábery z policajného zásahu voči útočníkovi, ktorý zabil dvoch ľudí a desiatky zranil. Zdroj: X/@Mario_Moray

Najmenej dvaja ľudia zahynuli a ďalších 21 utrpelo zranenia pri útoku nožom v nemocnici v juhozápadnej čínskej provincii Jün-nan. K útoku došlo tesne predpoludním v nemocnici Chengnan v meste Zhenxiong, uviedol vo vyhlásení okresný úrad verejnej bezpečnosti. Informovalo o tom CNN. Upozorňujeme, že video v článku nie je vhodné pre mladistvé či citlivé povahy.

40-ročného muža zatkli a prípad je v štádiu vyšetrovania, uviedla miestna polícia. Úrady uviedli, že motív útoku nepoznajú.

Bratranec údajného útočníka uviedol, že už predtým bol tri roky vo väzení za zranenie iných v spore o transakciu s motocyklami, podľa štátneho denníka Henan Daily. „Predtým, ako bol vo väzení, jeho postava bola stále dobrá. Kedysi sa správal dobre. Ale potom, čo vyšiel von… cítil, že mu bolo ublížené,“ povedal bratranec.

Správa bola odvtedy vymazaná z čínskych spravodajských platforiem. Ďalšia správa od Cover News, štátneho média, potvrdila, že podozrivý bol v roku 2013 odsúdený na tri roky väzenia za „úmyselné ublíženie na zdraví“ s odvolaním sa na súdny dokument.

Čína, kde je súkromné vlastníctvo zbraní nezákonné pre väčšinu civilistov, čelila v posledných rokoch záplave masových bodných útokov na verejných miestach.

Nasledujúce video nie je vhodné pre mladistvé či citlivé povahy.


Minulý rok bolo šesť ľudí zabitých a jeden zranený pri rannom útoku nožom pred škôlkou v juhočínskom Kuang-tungu. Útok nožom na základnú školu v roku 2020 zranil 37 detí a dvoch dospelých v južnom regióne Kuang-si, zatiaľ čo bodný útok v roku 2022, tiež v materskej škole, zabil troch a šesť zranil vo východnej provincii Ťiang-si.

Yunnan bol tiež miestom útoku nožom v roku 2014 na vlakovej stanici v hlavnom meste provincie Kunming, kde viacerí útočníci zabili 33 ľudí a zranili 133. Úrady z tohto útoku obvinili teroristov zo severozápadného regiónu Sin-ťiang. Násilie v nemocniciach nie je neslýchané ani v Číne, kde zdravotníci v minulosti čelili útokom zo strany pacientov alebo ich rodín, často kvôli obavám z vysokých nákladov a štandardu liečby.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie