fbpx

Známy instagramový obchod neďaleko hory Fudži vyvolal ošiaľ. Turisti si chodia robiť fotky, mesto preto stavia 6-metrový múr

Na snímke populárny obchod Lawson pre jeho kontrastný výhľad na horu Fudži. Zdroj: X/@minatomirai0773

Týždeň po tom, čo malé japonské mesto oznámilo, že prijíma neortodoxné opatrenia na zabránenie nadmernej turistike na obľúbenom mieste na selfie, podnik, ktorý sa dostal do kontroverzie, vydal vyhlásenie.

Lawson’s, jeden z najväčších japonských reťazcov so zmiešaným tovarom, má základňu v malom mestečku Fujikawaguchiko. Mesto v prefektúre Yamanashi je medzi turistami dobre známe vďaka svojej polohe na začiatku jednej z najobľúbenejších turistických trás na horu Fudži – a teraz aj pre svoje krásne výhľady na horu.

Turisti zaplavili Fujikawaguchiko, aby si urobili jednu konkrétnu fotografiu – záber na horu Fudži za obchodom Lawson, kde klasická elegancia hory kontrastuje s moderným neónovým nápisom obchodu.

Toto miesto na fotografovanie sa stalo takým populárnym, že Fujikawaguchiko teraz podniká drastický krok – stavia bariéru, ktorá bráni výhľadu na horu, aby odradila prípadných fotografov.

Hoci spoločnosť Lawson’s nenabádala návštevníkov, aby si fotili jej obchod, spoločnosť napriek tomu vydala 5. mája vyhlásenie, v ktorom sa k tomuto problému venuje. „Vyjadrujeme naše úprimné ospravedlnenie miestnym obyvateľom, zákazníkom týchto obchodov a ďalším za podnecovanie nepríjemností a obáv v dôsledku popularizácie pobočky Lawson Kawaguchiko Station Branch,“ uvádza sa vo vyhlásení.

A zatiaľ čo mesto Fujikawaguchiko už stavia osem stôp vysokú bariéru, ktorá vyrastie za obchodom, Lawson’s hovorí, že podnikne vlastné kroky na zabránenie zlému správaniu turistov umiestnením značiek vo viacerých jazykoch, ktoré varujú návštevníkov pred odpadkami, blokovaním premávky a ďalšie. Okrem toho Lawson’s hovorí, že zvažoval najatie súkromnej ochranky na správu obchodu a okolia.

Hoci sa jednoduché fotenie nemusí zdať ako problém, ktorý zmení život, úradníci nedávno pre CNN povedali, že obrovský nárast turistov – a ich sprievodné zlé správanie – spôsobili skazu drobnej Fujikawaguchiko. Počas hlavnej sezóny je bežné, že mesto má trikrát viac návštevníkov ako obyvateľov.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie