fbpx

Toto je text z mailu, ktorý zaplavil školy: Autor sa v ňom vyhráža smrťou v mene islamu a má ruskú koncovku

Na snímke zatvorené školy. Zdroj: FACEBOOK/Lucia Alena Dudeková, Mesto Bánovce nad Bebravou

Polícia je dnes od skorého rána v pohotovosti. Muži zákona práve zasahujú na viacerých školách po celom Slovensku. Preverujú e-mail, v ktorom sa anonym vyhráža bombami. Okrem toho dnes pre bombovú hrozbu preverovali aj pobočky VÚB banky na celom Slovensku, ale aj obchodný reťazec v Piešťanoch či obchod s elektronikou.

Portál tvnoviny.sk má údajne k dispozícii surový mail, ktorý prišiel na školy. Napísaný je v slovenčine, je nábožensky motivovaný a obsahuje vyhrážky smrťou.

Anonym spomína náboženstvo islam, ktoré vyzdvihuje nad všetkými ostatnými náboženstvami. „Teraz sme po celej vašej krajine,“ vyhráža sa v správe. Vzhľadom na citlivosť prípadu, konkrétne vyhrážky nezverejnili.

​​Portál spomenul aj to, že výhražný mail nie je totožný so správou, ktorá spôsobila poplach na školách v bratislavskom kraji minulý týždeň v piatok (3. 5.).

Autor v ňom spomínal Alaha či právo šaría. V správe, ktorá vystrašila školy v hlavnom meste, sa písalo o výbušninách aj v nákladných autách. Autor uvádzal, že na tento deň dlho čakali. Výhražná správa spomínala i „nepriateľov Alaha“.

​Ruská e-mailová adresa

Obe výhražné správy boli poslané z ruskej mailovej adresy. Adresa odosielateľa sa končila koncovkou RU.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie