fbpx

Slovákov v generálke na MS preverí hviezdami nabitý výber USA. Cehlárik: Je zaujímavé, že s nimi hráme aj neskôr v skupine

Na snímke zľava Peter Cehlárik (Slovensko) a Jakub Krejčík (Česko) v prípravnom zápase pred MS 2024 v hokeji Slovensko - Česko v piatok 26. apríla 2024 v Trenčíne. Zdroj: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Slovenský národný tím vstupuje do záverečného bloku prípravy pred odchodom na svetový šampionát v Česku (10. – 26. máj 2024). Na pondelkovom zraze sa realizačnému tímu na čele s hlavným trénerom, Kanaďanom Craigom Ramsaym hlásilo 26 hokejistov. V utorok 7. 5. 2024 po prípravnom zápase s výberom USA by mali tréneri určiť a oznámiť záverečnú nomináciu na majstrovstvá sveta. Na ktorých máme akiste smelé ambície.

Po piatkovom víťaznom zápase s Poľskom (6:1) prišlo v národnom tíme ku škrtom, keď kádrový rez vyradil z nominácie 5 hokejistov. Boli nimi obrancovia Bučko a Bačik a útočníci Okuliar, Tamáši a Kollár. Na margo týchto zmien Craig Ramsay poznamenal, že vyradenie nebolo jednoduché a veľa čaká od zámorských posíl na čele s Jurajom Slafkovským.

„Rozhodovanie nebolo ľahké. Všetci 5 hráči hrali totižto v príprave veľmi dobre, dodržiavali systém. Nikdy predtým som to nemal také náročné pri vyraďovaní. Ale niekoho sme museli vyradiť. Čo sa týka Juraja Slafkovského, počas sezóny hral výborne. Pomohlo mu, že v Montreale Canadiens mal skvelých spoluhráčov. Stal sa z neho v mladom veku NHL hráč, veľmi tvrdo na sebe pracoval a pracuje,“ hovoril kouč Slovenska.

Je však jasné, že po tom, čo do tímu pribudlo trio z majstrovského Třinca – Libor Hudáček, Marko Daňo a Viliam Čacho, obranca Pardubíc Peter Čerešnák a zámorské duo Patrik Koch – Miloš Kelemen, že ešte príde k určitým škrtom. Tréneri reprezentácie po dnešnom zápase s USA vyradia ešte obrancu a útočníka. Do Ostravy totižto pocestujú 3 brankári, 8 obrancov a 14 útočníkov.

Útočník Peter Cehlárik ocenil, že po Poľsku sa slovenský národný tím v príprave stretne aj s ďalším z nadchádzajúcich súperov v základnej skupine MS. „Očakávam, že v utorok uvidíme úroveň, na akej hrajú hráči USA v NHL. Bude to pre nás nová výzva. Verím, že už budeme všetci pokope v zostave, v akej pôjdeme na MS. Bude to dobrá generálka pred prvým zápasom proti Nemecku v piatok. Je zaujímavé, že hráme proti USA v príprave a potom aj v skupine. Aspoň uvidíme, čo máme od nich čakať v Ostrave,“ hovoril útočník švédskeho Leksandu.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie