fbpx

Fico, Saková a Kaliňák sú v Azerbajdžane: Ide o prvú zahraničnú cestu premiéra do krajiny mimo Európskej únie

Na snímke vlajky Slovenska a Azerbajdžanu na letisku v Baku. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Predseda vlády SR Robert Fico v pondelok 6. mája 2024 odcestoval na oficiálnu návštevu Azerbajdžanu. Počas návštevy Baku sa  v utorok (7. mája) stretne s prezidentom Azerbajdžanu Ilhamom Alijevom, s ktorým bude rokovať o prehĺbení bilaterálnych vzťahov s dôrazom na ekonomickú spoluprácu. Informuje web Úradu vlády SR.

Témou stretnutia budú aj možnosti dovozu azerbajdžanského plynu do Slovenskej republiky. Predseda vlády SR spolu s prezidentom Azerbajdžanu podpíše deklaráciu o strategickom partnerstve medzi Slovenskou republikou a Azerbajdžanom.

Na stretnutí bude taktiež podpísaná dohoda o spolupráci v oblasti obranného priemyslu medzi ministrami obrany Slovenska a Azerbajdžanu.

Spolu s premiérom Robertom Ficom pricestovala do Azerbajdžanu aj skupina podnikateľov, ktorí budú v Baku rokovať o spolupráci medzi slovenskými a azerbajdžanskými firmami.

Ide o prvú zahraničnú cestu premiéra do krajiny mimo Európskej únie, ktorej cieľom je podpora slovenskej ekonomiky a rozvoj bilaterálnych vzťahov so štátmi, ktoré majú vysoký ekonomický potenciál.

S predsedom vlády odcestuje na zahraničnú cestu aj ministerka hospodárstva Denisa Saková, minister zahraničných vecí Juraj Blanár a minister obrany Robert Kaliňák.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie