fbpx

Pošmykol sa a spadol na kovovú tyč, ktorá mu prerazila trup od panvy až po srdce. Odhalili to jeho CT snímky

Pošmykol sa a spadol na kovovú tyč. Zdroj: Reprofoto/Daily Mail

Utiekol hrobárovi z lopaty. Robotník (57) sa nešťastne pošmykol na lešení a napichol sa na kovovú tyč. Tá prešla skrz jeho trup, od panvy až po hruď. Mal však šťastie. Srdce minula len veľmi tesne.

O prípade, ktorý sa stal na juhu Brazílie v meste Curitiba, informuje Daily Mail. Celé sa to začalo tak, že Brazílčan sa práve nachádzal na lešení, keď sa nedopatrením pošmykol a spadol z piatich metrov na vztýčenú kovovú tyč. Skrz oblasť slabín sa mu tyč prepichla cez celý trup. Prerazila pečeň a dostala sa až na vrchol bránice. Srdce minula iba tesne. Cestu tyče skrz jeho vnútro odhalili CT snímky.

Muž túto nehodu prežil priam zázrakom

Bol to zázrak, hovoria mnohí. Záchranári uviedli, že jeho krvný tlak i hladina kyslíka v krvi boli počas prevozu do nemocnice v norme. Po príchode do nemocnice ho vzali na operačnú sálu, kde mu museli rozrezať hruď a operačne vybrať tyč von.

Všetko dopadlo dobre a zákrok sa podaril. Muža následne previezli na jednotku intenzívnej starostlivosti. Lekári uviedli, že už o dva dni bol mimoriadne životaschopný muž na nohách a tiež začal jesť.

Prepustiť z nemocnice ho mohli už po 12 dňoch od zákroku. Jedinou komplikáciou, ktorá sa objavila, bolo zjazvené tkanivo na močovej trubici, čo dokáže napraviť operačný zákrok.

Zdravotníci uviedli, že takéto prípady sú veľmi zriedkavé a najčastejšie sú smrteľné.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie