fbpx

Na festivale v Bratislave sa zíde svetová vedecká špička, ale aj veľké hudobné hviezdy

Na snímke zľava laureát Nobelovej ceny za fyziku Michel Mayor, spoluzakladateľ festivalu Garik Israelian a francúzsky hudobník a skladateľ Jean-Michel Jarre počas predstavenia osobností festivalu vedy a umenia STARMUS 2024. V Bratislave 11. októbra 2023. Zdroj: FOTO TASR/Pavel Neubauer

Festival Starmus sľubuje, že zmení našu budúcnosť. Unikátny festival prinesie do Bratislavy deviatich laureátov Nobelovej ceny a vystúpi na ňom napríklad aj legendárny Jean-Michel Jarre, gitarista skupiny Queen či The Offspring. Informuje o tom portál noviny.sk.

Legendárny muzikant Jean-Michel Jarre svoje umenie predvedie aj u nás. Zahrá aj svoju najznámejšiu pieseň Oxygene. Na koncert bude voľný vstup.

„Bude to jeden z najambicióznejších koncertov v mojom živote, pripravili sme niečo epické, odvážne a univerzálne. V tú noc sa Bratislava stane hviezdou,“ prezradil portálu hudobník.

Jean-Michel Jarre je priekopníkom elektronickej hudby. Jeho koncerty sprevádza laserová šou a ohňostroje. Všetko prepája s architektúrou a prostredím, v ktorom hrá.

U nás bude centrom diania okolie Mosta SNP. „Symbolizuje budúcnosť a je to miesto na predstavy o mimozemšťanoch a UFE. A tento mix fantázie a serióznej vedy je to, čo tvorí tento projekt,“ uviedol Jarre.

Hudobný zážitok umocní ďalšia legenda. Na pódiu sa objaví Brian May, gitarista skupiny Queen. Ten je zároveň spoluzakladateľom festivalu Starmus.

„Všetko, čo robí Jean je lepšie, ako to, čo robím ja. Takže pre mňa je to veľká česť byť súčasťou koncertu a bude to naozaj epické,“ povedal Brian May. Ďalším hudobným lákadlom festivalu je skupina The Offspring.

Unikátny festival prinesie do Bratislavy deviatich laureátov Nobelovej ceny – astronautov, výskumníkov, najväčšie osobnosti v oblasti klimatických zmien či umelej inteligencie. Počas štyroch dní budú diskutovať o planéte Zem.

„Ľudia napríklad zistia, že kvantovej fyzike môžu rozumieť. Mnohí si myslia, že veda je len pre veľmi inteligentných ľudí a o sebe si myslia, že nie sú inteligentní. To preto, lebo im to nikto správne nevysvetlil. Na festivale uvidia, že veda nie je náročná, je veľmi zaujímavá, “ povedal spoluzakladateľ Garik Israelian.

Na festivale budú rečniť napríklad poradca Baracka Obamu Steven Chu, Kip Thorne, odborník na gravitáciu či objaviteľ planét Michel Mayor. Festival sa uskutoční od 12. do 17. 5. v Bratislave.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie