fbpx

VIDEO: Zlodej utekal s ukradnutou kosačkou. V pätách mu bol samotný predajca

Ilustračná snímka. Zdroj: FREEPIK/senivpetro

Pred jedným z obchodov v Českom Tešíne sa pokúsil ukradnúť kosačku 29-ročný cudzinec. Avšak, vďaka rýchlej reakcii predajcu nedokázal ujsť s ukradnutým strojom k autu, kde ho mali čakať dve ženy. Informuje o tom český portál novinky.cz.

K incidentu došlo začiatkom mája. Na miesto udalosti bola poslaná hliadka na základe telefonického oznámenia na linku 158.

„Jeden z predajcov si všimol mladého muža, ako odnáša kosačku zo stojana a uteká s ňou. Opatrný predajca sa nezdržal a ihneď sa pustil do prenasledovania. Asi po dvadsiatich metroch nechal páchateľ kosačku a nasadol ako spolujazdec do osobného auta, s ktorým ušiel,“ uviedla hovorkyňa polície Daniela Vlčková.

Do pátrania po páchateľovi sa zapojili nielen policajti z obvodného oddelenia Český Těšín, ale aj ich kolegovia z oddelenia hliadkovej služby územného odboru Karviná.

„Ich úzka spolupráca a detailný popis automobilu, páchateľa a jeho únikovej trasy od svedkov umožnila rýchle zadržanie páchateľa. Asi po dvadsiatich minútach boli najprv lokalizované obe ženy, ktoré ho previezli z miesta činu, a po ďalších desiatich minútach bol zadržaný aj samotný páchateľ v jednom z obchodov,“ dodala hovorkyňa. Mužovi by v prípade odsúdenia hrozili až dva roky väzenia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie