fbpx

Dnes budú teploty šplhať k +30 °C. Hrozia aj búrky

Na snímke muž sedí na lavičke pri rozkvitnutých tulipánoch v Parku Ľudovíta Štúra v Žiline v piatok 12. apríla 2024. Zdroj: FOTO TASR/Daniel Stehlík

Sobota a nedeľa priniesla na naše územie početné búrky, avšak víkend je za nami a ani pondelok výraznejšiu zmenu počasia neprinesie. Dnes bude teplo, ale objaviť sa môžu aj prehánky.

Tlak vzduchu bude nad strednou Európou postupne klesať. Naše územie sa tak dostane pod vplyv tlakovej níže od severu, informuje portál imeteo.sk. Okrem toho sa bude nad strednou Európou vlniť studený front.

Prevládať by mala polojasná až oblačná obloha. Popoludní bude najmä na severe, ojedinele aj inde, až zamračené, píše portál.

Na severe územia sa očakávajú prehánky, kde ojedinele nie sú vylúčené ani búrky. Búrky sa však môžu vyskytnúť kdekoľvek, buďte preto obozretní, upozorňujú meteorológovia.

Opäť nás čakajú vysoké teploty

Denná maximálna teplota vystúpi v rozmedzí od +23 °C do +28 °C. O niečo chladnejšie bude len na Orave a pod Tatrami. Teplo bude aj na horách. Vo výške 1 500 metrov sa očakáva +13 °C. Fúkať bude spočiatku slabý, neskôr južný až juhozápadný vietor s rýchlosťou 3 až 7 m/s. Pri búrkach môže o niečo zosilnieť.

V utorok sa bude cez našu oblasť v rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu smerom na juh až juhovýchod presúvať zvlnený studený front. Na mnohých miestach sa tak rozprší. Vyskytnúť sa môžu aj intenzívnejšie búrky. Poklesnú aj teploty. Denné maximá vystúpia už len do +23 °C.

V stredu bude doznievať vplyv studeného frontu, opäť sa ochladí, do +20 °C. Počasie sa potom vo štvrtok nakrátko zlepší, ďalší víkend by mal byť podobný tomu uplynulému, akurát teplotne bude o niečo chladnejší.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie