fbpx

Veľké škrty na súpiske Slovenska! Figurujú však na nej už aj hviezdy Feherváry so Slafkovským

Na snímke vľavo Juraj Slafkovský a vpravo premiérový strelec gólu Adam Sýkora, vyhlásený za najlepšieho hráča Slovenska, zľava spoluhráči Matej Tomek, Martin Feherváry a Michal Ivan. Zdroj: FOTO TASR/Milan Kapusta

V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie prišlo k najväčšiemu počtu zmien v doterajšej fáze prípravy na majstrovstvá sveta. Stalo sa tak v piatok, po predposlednom prípravnom zápase s Poľskom v Žiline (6:1.) Rezy v kádri „neprežilo“ 5 hokejistov, naopak, do kádra pred šampionátom v Česku pribudlo 7 hráčov. Sú v nej aj hviezdy z NHL, obranca Martin Feherváry a útočník Montrealu Canadiens a draftová jednotka z roku 2022 útočník Juraj Slafkovský.

Žiaľ, káder pred MS sa nedá nafúknuť, a tak tréneri na čele s hlavným koučom Craigom Ramsaym vyradili z prípravy obranné duo Martin Bučko – Patrik Bačik a trojicu útočníkov Oliver Okuliar, Alex Tamáši a Andrej Kollár. Obzvlášť pri Okuliarovi ide o akiste ťažké rozhodnutie, nakoľko ten má za sebou skvelú sezónu v Hradci Králové a vo vrecku podpísaný kontrakt v zámorí.

Tréneri sa k tomu vyjadrili pre web hockeyslovakia.sk „Veľmi nás to mrzí, rozhodovanie bolo veľmi ťažké. Ide o kvalitných hokejistov. Bohužiaľ, súpisku nedokážeme nafúknuť. Hoci im to tento rok nevyšlo, pevne veríme, že ich uvidíme v národnom tíme v budúcnosti opäť a taktiež na majstrovstvách sveta,“ uviedol asistent trénera Peter Fruhauf na margo vyradenia pätice hráčov.

K príchodom sa dá napísať len toľko, že boli očakávané. Patrik Koch prišiel posilniť obranné rady a tak – trochu zaplátať defenzívnu dieru po Erikovi Černákovi, ktorý sa majstrovstiev sveta napokon nezúčastní. Posilou je aj útočník Miloš Kelemen, ktorý sa k výprave slovenského národného tímu pripojí až v stredu priamo v dejisku šampionátu. Potešiteľnou správou je taktiež príchod obrancu Petra Čerešnáka, kvalitného beka. Taktiež veľkou pomocou je trio z majstrovského Třinca – Libor Hudáček, Marko Daňo a Viliam Čacho.

„Privítame trio hráčov z Třinca a obrancu Petra Čerešňáka z Pardubíc, ktorého sme riešili už nejaký čas. Zo zámoria prichádzajú ďalší 4 hokejisti, dovedna ich tento rok pred majstrovstvami sveta prišlo do národného tímu 8. Je to signál, že hráči majú chuť reprezentovať, ak im to dovolí klubová sezóna a zdravotný stav. Niektorí majú menšie zranenia, napriek tomu sú ochotní prísť a hrať za Slovensko. Náš tím bude s nimi silnejší,“ dodal Peter Fruhauf pre web hockeyslovakia.sk.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie