fbpx

Podľa Danka v koalícii nie sú žiadne hádky, Gröhling hovorí o jej kríze

Na snímke Andrej Danko a Branislav Gröhling. Zdroj: REPROFOTO FACEBOOK/Správy RTVS

V koalícii nie sú žiadne hádky a neexistuje žiadny spor medzi SNS a Hlasom-SD. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to povedal podpredseda parlamentu a šéf národniarov Andrej Danko. Poslanec a predseda opozičnej SaS Branislav Gröhling, naopak, tvrdil, že koalícia je v kríze.

„Môžem vás ubezpečiť, že Fico, Pellegrini a Danko majú dobrý vzťah,“ povedal Danko s tým, že Smer-SD podporuje, aby sa stal predsedom parlamentu. Absolvovať mal aj veľmi dobrý a priateľský rozhovor so zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. „Ak bude všetko dohodnuté, tak sa to oznámi,“ podotkol. Ak by bol nominovaný na predsedu parlamentu súčasný minister investícií Richard Raši (Hlas-SD), liberáli ho podľa Gröhlinga nepodporia.

Spor s moderátorom

Napriek tomu, že moderátor relácie O 5 minút 12 Marek Makara sa snažil v relácií otvárať viacero tém, jedna sa vždy vracala – zmena zákona o RTVS. Dialo sa tak aj preto, lebo jedným z hostí bol páve Andrej Danko. Jeho strana prišla s nápadom schváliť nový zákon a pretransformovať inštitúciu na Slovenský rozhlas a televíziu, informuje portál aktuality.sk.

Tento cieľ vyvolal nevôľu nemalej časti zamestnancov RTVS, ktorí sa proti zmenám otvorene postavili. Progresívne Slovensko vo štvrtok 2. mája zorganizovalo v Bratislave zhromaždenie na podporu verejnoprávneho vysielateľa.

Makara s Dankom sa tak viackrát v priebehu relácie dostali do emóciami nabitej výmeny. „Táto televízia je prezamestnaná, robí tu štyrikrát viac ľudí ako v Markíze. Zarábate na reklame šesť miliónov, Markíza zarába na reklame 100 miliónov,” hovoril Danko zvýšeným hlasom, keď mu Makara vysvetľoval, že inštitúcia je dlhodobo podfinancovaná.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie