fbpx

Pedagógovia z celej krajiny súťažia o cenu. Kto sa stane Učiteľskou osobnosťou Slovenska?

Ilustračná snímka. Zdroj: FREEPIK/gpointstudio

Nominovaní pedagógovia z celej Slovenskej republiky majú možnosť získať uznanie v rámci súťaže Učiteľská osobnosť Slovenska, kde verejnosť môže vybrať toho najinšpiratívnejšieho z nich. Hlasovať je možné až do 12. mája prostredníctvom online ankety. Z desiatich finalistov, ktorí budú vybraní, získa jedna osoba Cenu verejnosti.

Finalisti zahŕňajú učiteľov z rôznych kútov Slovenska, pričom väčšinu tvoria ženy, ale nechýbajú ani muži. Ich učebné pôsobisko sa rozprestiera od základných škôl, kde vyučujú prvákov, až po stredné školy, kde majú pod palcom takmer dospelých študentov. Združuje ich spoločný prístup k výučbe, založený na inovácii, nadšení a láske k svojej práci, píše refresher.sk.

Cieľom tohto ocenenia je šíriť pozitívne príklady v učiteľskej oblasti, posilniť jej prestíž a motivovať súčasných aj budúcich učiteľov k ešte lepším výsledkom vo svojom povolaní. Tento rok organizátori zaznamenali rekordný počet nominácií, konkrétne 1490, z ktorých bolo vybraných 152 kandidátov. Niektorí pedagógovia boli nominovaní viackrát, najmä tí, ktorí si získali obľubu svojich žiakov. Mužská zastúpenosť medzi kandidátmi bola 27 z 152 prihlášok.

Učitelia, ktorí sa dostali do top 10:

  1. Michaela Babejová – ZŠ a MŠ Milana Rastislava Štefánika, Budimír
  2. Ivan Gábriš – Bilingválne gymnázium C. S. Lewisa, Bratislava
  3. Slavomír Haberajter – ZŠ Juraja Fándlyho, Sereď
  4. Zuzana Horňáčková – ZŠ a MŠ Jaslovské Bohunice
  5. Natália Jedličková – Bilingválne gymnázium BESST, Trnava
  6. Zuzana Labudová – ZŠ a MŠ Hurbanova, Martin
  7. Irena Lehocká – Gymnázium sv. Cyrila a Metoda, Nitra
  8. Jana Lešková – Gymnázium Leonarda Stöckela, Bardejov
  9. Eva Radičová – ZŠ Márie Rázusovej Martákovej, Liptovský Mikuláš
  10. Lenka Reháková – ZŠ a MŠ Staničná, Liesek

Medzinárodné ocenenie Global Teacher Prize spája komunitu inšpiratívnych pedagógov z celého sveta. Na Slovensku je jeho licencovanou súčasťou ocenenie Učiteľská osobnosť Slovenska. Zastrešujú ho mimovládna nezisková organizácia Centrum environmentálnej a etickej výchovy Živica a Komenského inštitút, vysvetuľujú aktuality.sk.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie