fbpx

Šimečka zostáva na predsedníckom kresle. Strana prezradila ciele do budúcnosti

Predseda PS Michal Šimečka (Zdroj: TASR/František Iván)

V Košiciach sa dnes 4. mája konal snem Progresívneho Slovenska. Vyše 160 delegátov strany si zvolilo staronového predsedu Michala Šimečku. Vo voľbách protikandidáta nemal. Šimečkovi vyjadrilo podporu 155 zo 161 hlasujúcich delegátov.

Michal Šimečka je lídrom Progresívneho Slovenska od mája 2022. Najsilnejšie opozičné hnutie bude po znovuzvolení viesť ďalšie dva roky. Na sneme v Košiciach predstavil aj plán, ako chce poraziť v budúcich parlamentných voľbách stranu Smer-SD a vymeniť vládu premiéra Roberta Fica.

„Musíme to povedať na rovinu. Tá ich tuposť a zlý úmysel prenikajú do každej sféry spoločenského života,“ povedal Šimečka predtým, ako ho delegáti hnutia opäť zvolili za predsedu. Podľa jeho slov vládu zaujíma vlastná beztrestnosť a pomsta. Zároveň rozkladá každú jednu inštitúciu, ku ktorej sa dostane, píše dennikn.sk.

Ako píše TA3, Šimečkovi sa za dva roky vo funkcii podarilo zvýšiť preferencie hnutia zo zhruba osem percent na súčasných 20 percent. Hnutie sa pod jeho vedením dostalo do parlamentu, kde má ako najsilnejšia opozičná strana 32 poslancov a poslankýň.

Šéf Progresívneho Slovenska predstavil na sneme hlavné ciele strany:

  1. Víťazstvo v európskych voľbách, ktoré bude porážkou Fica.
  2. Aby bola jeho strana viditeľnejšia aj v regiónoch.
  3. Prípava ekonomického a sociálneho programu.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Michal Šimečka (@michalsimecka)

V budúcnosti chce spolu s expremiérom Ľudovítom Ódorom dohliadať na tvorbu nového ekonomického a sociálneho programu hnutia a osloviť širší okruh voličov, píšu noviny.sk.

Snem zároveň zvolil aj podpredsedov strany na nové obdobie. Stali sa nimi Simona Petrík, Zora Jaurová, Ivan Štefunko, Michal Truban a Tomáš Valášek. V tejto funkcii nepokračujú Irena Bihariová, Lucia Plaváková a Martin Hojsík.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie