fbpx

Česko: Desivý nález v rieke Radbuza. Plzenskí policajti z nej vylovili ľudskú hlavu

Ilustračná fotografia českej polície. (Zdroj: TASR - Michal Svítok)

Policajti v piatok večer uzavreli časť Anglického nábrežia v centre Plzne, kde sa našla ľudská hlava. Na mieste zasahovali aj policajní potápači, ktorí prečesávali rieku medzi ulicami Pražská a Americká.

Podľa informácií webu Krimi – Plzeň, policajti nič ďalšie podozrivé v rieke Radbuza nenašli a odovzdali celý prípad do rúk kriminálky. Na mieste pomáhali aj plzenskí hasiči. Hlava bola už vo vysokom štádiu rozkladu. Podobný prípad sa v Plzni udial v januári minulého roku, keď náhodný okoloidúci v rieke Berounka na Doubravciach našiel ľudské telo, ktoré bolo bez hlavy, píše portál idnes.cz.

„Ráno sme prijali oznámenie o náleze mŕtveho muža v rieke Berounka v Plzni. Na mieste pracuje policajný psovod a potápači, bol prizvaný aj súdny znalec. Policajti nariadili súdnu pitvu, ktorá by mala objasniť presnú príčinu úmrtí a tiež približnú dobu smrti muža,“ uviedla vtedy policajná hovorkyňa Dagmar Brožová.

S prípadom môže súvisieť kauza uzavretá v marci tohto roku. Polícia vtedy zadržala muža podozrivého z vraždy bezdomovca v Plzni, pri ktorej páchateľ obete odrezal hlavu a genitálie. Štyridsaťdvaročného obvineného súd poslal do väzby.

Zavraždeného muža v komunite plzenských bezdomovcov všetci poznali. A všetci ho považovali za plachého človeka. Neverili, že by mohlo ísť o vraždu z pomsty. „Stačilo sa naňho blbo pozrieť a už sa krčil. Ten bol neškodný, nikomu by nič neurobil,“ zhodujú sa bezdomovci.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie