fbpx

VIDEO: RTVS zverejnila nezostrihanú verziu rozhovoru s Machalom. Spochybnil fakt, že Zem je guľatá

Na snímke vpravo generálny tajomník služobného úradu Ministerstva kultúry SR Lukáš Machala, ktorý vyvracia fakt o guľatosti Zeme. Zdroj: Unsplash, TASR - Jaroslav Novák

Generálny tajomník služobného úradu ministerstva kultúry Lukáš Machala si poriadne zavaril. V reportáži pre RTVS totiž pred pár dňami spochybnil, že Zem je guľatá. Jeho meno sa dokonca spájalo aj s budúcim šéfom novej Slovenskej televízie a rozhlasu (STVR), teraz sa však preslávil kontroverzným výrokom o plochej Zemi.

Machala odpovedal na otázku novinára, či by vo verejnoprávnej televízii mali dostávať priestor aj takí ľudia, ktorí tvrdia, že Zem je plochá.

„Je podložené, že Zem je guľatá? Ja sa vážne pýtam – je to podložené? Boli ste vo vesmíre? Nebol, ja tiež nie, neviem,“ povedal Machala.

Podľa Machalu však išlo iba o hyperbolu. „Bola to z mojej strany len hyperbola, diskusia bola o slobode slova. … Redaktor RTVS Peter Žatko moje tri vety vytrhol z kontextu a zahraniční AGENTI v médiách a v opozícii boli na pár dní vo vytržení. Nepochopili, že som poukazoval na možnosť slobodnej diskusie aj na kontroverzné témy,“ reagoval. „Nevadí, RTVS ma opäť oklamala a urobili si zostrih toho, čo sa im v reportáži “hodilo do krámu”. Nepochopili, že som poukazoval na možnosť slobodnej diskusie aj na kontroverzné témy,“ napísal v ďalšom príspevku.

Pre jeho obvinenia, že ide o zostrih, sa preto RTVS rozhodla zverejniť celé video.

Zdroj: RTVS

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie