fbpx

Chcete mať zdravšie telo? Týchto 10 tipov vám ukáže, ako na to

Ilustračná fotografia. Zdroj: Freepik

Základom zdravého životného štýlu sú trvalé návyky, ako napríklad správne stravovanie, sledovanie hmotnosti, pravidelné cvičenie, starostlivosť o duševné zdravie a pravidelné lekárske prehliadky. Ale aj každodenné malé kroky smerom k týmto cieľom môžu mať významný vplyv.

Tu je niekoľko tipov, ktoré môžu pomôcť podporiť vašu trvalú cestu za zdravím. Aj keď sa vám môže zdať nereálne dodržiavať ich neustále, pokúste sa ich čo najviac zaradiť do svojho každodenného života.

1. Urobte si ranný strečing

Strečing pred vstávaním z postele prebudí telo, zlepší krvný obeh a podporí uvoľnenie, čím pomôže nastaviť tón dňa. Ešte kým ležíte v posteli, odsuňte prikrývku nabok, potom niekoľkokrát pokrčte a uvoľnite dolné končatiny. Pokrčte kolená a zdvihnite nohy do vzduchu. So stále zdvihnutými nohami ohýbajte chodidlá hore a dole a otáčajte ich do strán. Potom sa posaďte a pomaly sa pozrite doľava a potom doprava. Niekoľkokrát pokrčte ramená. Ohýbajte zápästia hore a dole a opakovane otvárajte a zatvárajte ruky.

2. Zostaňte hydratovaní

Správna hydratácia podporuje trávenie, zlepšuje výkonnosť mozgu a zvyšuje energiu, okrem iných zdravotných výhod. Vypite veľký pohár vody po prebudení a pohár pri každom jedle.

3. Používajte zubnú niť

K udržiavaniu dobrého zdravia ústnej dutiny patrí každodenné čistenie zubnou niťou, ale uistite sa, že to robíte správne. Najprv si omotajte niť okolo prostredných prstov, čo vám pomôže dosiahnuť na zadné zuby. Potom niť obtočte okolo jednej strany zubu tak, aby vytvorila tvar písmena C. Začnite pri línii ďasien a niekoľkokrát ju posuňte hore a dole po zube. (Neposúvajte niť dopredu a dozadu pílovitým pohybom. Nevyčistíte celý zub a trenie môže podráždiť ďasná.) Opakujte na druhej strane zuba a potom na ostatných zuboch.

4. Používajte opaľovací krém

Opaľovací krém je najlepšou ochranou pred žiarením poškodzujúcim pokožku. Po rannom umytí tváre si naneste hydratačný krém na tvár, ktorý obsahuje opaľovací krém s ochranným faktorom SPF (sun protection factor) aspoň 30. Alebo zmiešajte rovnaké diely opaľovacieho krému a bežného hydratačného krému.
(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2 3
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie