fbpx

Rusi útočili v Charkovskej oblasti. Doplatili na to najmenší

Následky ruského útoku. Zdroj: Prokuratúra Charkovskej oblasti

Osem detí utrpelo vo štvrtok zranenia v Charkovskej oblasti na severovýchode Ukrajiny. Bolo to v čase, keď ruské navádzané bomby zasiahli prevádzku istej firmy nachádzajúcu sa pri športovom komplexe, v ktorom deti vtedy trénovali. Oznámili to miestni predstavitelia, informuje Nový čas.

Osady v severovýchodnej Charkovskej oblasti na Ukrajine trpia každodennými ruskými útokmi kvôli ich blízkosti k frontovej línii a hranici s Ruskom, píše ukrajinský Kyiv Independent. 

Incident sa odohral v meste Derhači, ktoré je často cieľom ruských vzdušných útokov. Agentúra Ukrinform spresnila, že firmu zasiahli dve letecké bomby. V dôsledku útoku potom vypukol v priestoroch danej prevádzky požiar. Informuje Reuters. 

Medzi zranenými je podľa prokuratúry sedem detí vo veku od deväť do 15 rokov (šesť chlapcov a dievča) a 76-ročný muž. Ďalší osemročný chlapec údajne utrpel šok.

„Dve deti utrpeli ľahké poranenia končatín a štyri utrpeli stredne ťažké zranenia. Všetky obete boli hospitalizované,“ informoval guvernér.

„Následky mohli byť tragickejšie,“ upozornil Synehubov v štátnej televízii.

Mesto Derhači leží pri hraniciach s Ruskom. Charkovská oblasť je dlho cieľom ruských útokov. V posledných mesiacoch však prišlo k ich zintenzívneniu, pričom zasahujú tamojšiu civilnú a energetickú infraštruktúru. Rusko popiera, že by sa úmyselne zameriavalo na civilnú infraštruktúru, no od začiatku vojny na Ukrajine vo februári 2022 pri útokoch zahynuli alebo utrpeli zranenia tisíce civilistov, konštatuje Reuters.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie