fbpx

Vlak za Prahou mal ujsť rušňovodičovi, vykoľajil v zákrute. K podobnej udalosti došlo aj minulý rok

Pri obci Klínec v Stredočeskom kraji vo štvrtok vykoľajil vlak. Zdroj: X/DATEL

Pri obci Klínec v Stredočeskom kraji vo štvrtok vykoľajil vlak. Tri vagóny ušli rušňovodičovi a skončili mimo trať, dva z nich prevrátené. Vnútri neboli žiadni cestujúci a nikto sa nezranil. Informuje portál Tn.cz.

K nehode došlo vo štvrtok pri obci Klínec v Stredočeskom kraji.

„Tri vagóny osobného vlaku vykoľajili, dva sú na boku,“ opísal hovorca hasičov Správy železníc Martin Kavka.
Vo vlaku našťastie neboli žiadni ľudia a nikomu sa nič nestalo. Záchranná služba sa na miesto vydala aj tak, ale podľa hovorkyne stredočeských záchranárov len preventívne.

​“ Ako sa to stalo, je predmetom vyšetrovania,“ povedal Kavka. Podľa informácií portálu malo ale k nehode dôjsť, pretože vlak ušiel rušňovodičovi.

„Na mieste sú hasiči a dráhové inšpekcie, ktoré to šetria. Vlak sa bude vyslobodzovať,“ dodal Kavka. Na miesto vyrazil aj nehodový vlak. Podľa Kavky bude trať teraz na dlhú dobu uzavretá.

Ďalší vykoľajený vlak potom vo štvrtok museli hasiči riešiť len o niekoľko hodín neskôr.

„U  Skalnej na Chebsku našiel osobný vlak do spadnutého stromu a čiastočne vykoľajil. Udalosť sa obišla bez zranení,“ uviedla Správa železníc na sieti X .

K podobnej udalosti ako v Klinke došlo aj vlani v decembri. Z pražskej malešickej stanice vtedy samovoľne ušiel odstavený vagón RegioJetu a zastaviť sa ho podarilo až v tretej stanici.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie