fbpx

Žena po káve z automatu oslepla. Podobný incident sa nestal prvýkrát

Ilustračná snímka. Zdroj: FREEPIK/freepik

Cez víkend sme informovali o žene, ktorá po vypití kávy z automatu utrpela anafylaktický šok, keďže káva, ktorú si kúpila, bola kontaminovaná hmyzom. Nejde o ojedinelý prípad. Pred pár rokmi napríklad austrálske dievča ochrnulo po konzumácii kuraťa z KFC.

Letuška zažila veľmi nepríjemný zážitok, keď si kúpila kávu z automatu na letisku v Palme de Mallorca. Po vypití kávy krátko stratila zrak a dostala anafylaktický šok, kvôli čomu skončila na jednotke intenzívnej starostlivosti. V starostlivosti lekárov strávila 36 hodín. Zakúpená káva bola totiž kontaminovaná hmyzom. „Spomínam si, že som pila kávu a asi po desiatich minútach mi začalo byť zle,“ opísala svoj zážitok letuška.

Podľa denníka Mirror sa minulý rok v novembri podobný prípad riešil vo Veľkej Británii. Žena si v kaviarni She Sells Café v mestečku Mevagissey objednala vegánsky čaj, personál doň ale pridal kravské mlieko. Žena onedlho upadla do anafylaktického šoku. Privolaní záchranári ju následne transportovali do nemocnice.

Starbucks, ale aj KFC

V roku 2022 iná žena vtedy v jednej z kaviarní populárneho reťazca Starbucks objednala svojej dvojročnej dcére sójové babyccino. Dievčatko, ktoré má od narodenia alergiu na kravskú bielkovinu, sa začalo sťažovať na to, že ju bolia pery. Utrpelo silnú alergickú reakciu a skončilo v rukách ošetrovateľov, píše BBC.

V roku 2005 sa Austrálčanka nakazila salmonelózou po tom, čo zjedla kurací twister wrap v KFC. Vtedy iba sedemročné dievča začalo deň po konzumácii zvracať. Lekári zistili, že ochorela na salmonelovú encefalopatiu a septikémiu, čo jej poškodilo mozog a pečeň a skončilo na vozíku, píše Austrálsky inštitút pre bezpečné jedlo.

Tieto prípady následne poukazujú na nebezpečenstvo, ktoré môže spôsobiť kontaminácia potravín, a ich vážne dôsledky pre zdravie jednotlivcov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie