fbpx

Naši susedia mali na letiskách poriadne rušno. Colníci našli balíky drog

Pražské letisko. Zdroj: TASR

Na Letisku Václava Havla v Prahe colníci koncom minulého týždňa zadržali muža, ktorý pašoval 4,5 kilogramu kokaínu. Podobný incident sa stal aj na budapeštianskom Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta, kde colníci odhalili 20 kilogramov marihuany v dvoch balíkoch zo Španielska.

„Na konci minulého týždňa colníci na Letisku Václava Havla zadržali 44-ročného cudzinca poľskej národnosti, ktorý v batožine pašoval cez 4,5 kilogramu kokaínu. Muž pricestoval na leteckej trase Medellín – Bogota – Frankfurt – Praha,“ informovala hovorkyňa Sekcie pátrania Colníckej správy Martina Kaňková pre tn.cz.

Muža zadržali colníci na základe vytipovania kriminalistov Národnej protidrogovej centrály (NPC). „Batožinu skontrolovali najprv röntgenom, potom vykonali fyzickú kontrolu. Našli štyri kvádre zabalené do fólie. Vnútri bol ukrytý kokaín. Či bola droga určená pre český trh, je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala.

Muž je v súčasnosti vo väzbe a vzhľadom na množstvo drogy, ktoré mal pri sebe, mu hrozí v prípade odsúdenia za nedovolenú výrobu a iné nakladanie s omamnými a psychotropnými látkami a jedmi desať až 18 rokov väzenia, píše sa v tlačovej správe colníkov. Hodnotu balíkov vyčíslili v prepočte zhruba na 537-tisíc eur.

Podozrivé balíky v Maďarsku

Ako píšu tvnoviny.sk, pri colnej kontrole preverovali colníci na letisku v Budapešti tri podozrivé balíky podané v Španielsku s budapeštianskou adresou doručenia. V dvoch z nich objavili 17 plastových vrecúšok s hnedozeleným rastlinným derivátom s celkovou hmotnosťou 20 kilogramov.

Obsah vrecúšok podrobili drogovej skúške, na základe ktorej zisli, že ide o marihuanu. Príslušníci NAV kontraband zhabali a podali polícii trestné oznámenie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie