fbpx

Vodiči, pozor. Vieme, kedy si budeme môcť kúpiť jednodňovú diaľničnú známku. 24 hodín však platiť nebude

Ilustračná fotografia. Zdroj: Freepik.com

Slováci sa konečne dočkali. Jednodňovú diaľničnú známku si budeme môcť čoskoro kúpiť aj my, je v tom ale háčik. Nebude platiť 24 hodín, ako sa možno z názvu zdá. 

Diaľničné známky sa rozšíria o novú, najkratšiu z nich. V ponuke tak bude 365-dňová, 30-dňová, 10-dňová a dňová. Pri vozidlách do 3,5 tony za ne zaplatíme v poradí 60 eur, 17 eur, 12 eur a 5,4 eura.

Ak tak budete chcieť diaľnicou prejsť len na veľmi krátky čas, jednodňová známka bude pre vás ako vyšitá. Háčik je však v tom, že jednodňová známka nebude platiť 24 hodín, ale len do 24.00 h dňa určeného vodičom. Ak si teda diaľničnú známku kúpite napríklad 1. augusta o 10.00 h, platná bude do 1. augusta 23.59 h. Informoval o tom portál topspeed.sk.

Ten deň je teda prvý a jediný, kedy budete môcť známku použiť.

Kedy začne platiť? 

Zákon je v súčasnosti v druhom čítaní v parlamente. Tam ho poslanci vlády posunuli v apríli. Ak pôjde všetko hladko, zákon o novej diaľničnej známky začne platiť už od 1. júla tohto roka.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie