fbpx

Vo veku 66 rokov zomrel športovec a tréner Milan Mišinský. Zverenci sú v šoku

Ilustračná fotografia. Zdroj: pixabay.com

Do dejín basketbalu sa zapísal nielen ako aktívny a úspešný hráč, ale i nenahraditeľný tréner. Jeho zverenci sa z jeho odchodu ťažko spamätávajú. Nečakane zomrel vo veku 66 rokov Milan Mišinský.

Mišinský bol dôležitou súčasťou klubu RIM Basket Košice, ktorý aj informoval o jeho odchode na večnosť. “S veľkým smútkom v srdci oznamujeme, že dnes nás navždy opustil skvelý tréner a hlavne úžasný človek Milan Mišinský. Bol dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou nášho klubu od úplného začiatku. Všetkým nám a basketbalovému svetu bude nesmierne chýbať,” uviedli s obrovským smútkom.

Predtým ako sa stal Milan trénerom, bol aktívnym hráčom. V roku 1975 sa aj on postaral o 1. miesto svojho tímu a získal titul Majster ČSR stredný škôl a zahral si tak na Majstrovstvách Európy stredných škôl. V rokoch 1977 – 1993 bol aktívnym hráčom 1. ligy mužov v Košiciach a Michalovciach. V rokoch 1994 – 2003 ako tréner vychoval basketbalistky – dievčatá Cassovia Košice, ktoré získali dvakrát 2.miesto na Majstrovstvách Slovenska. V rokoch 2004 – 2018 trénoval chlapcov Tydam Košice, ako uvádza portál rimbasket.sk.

Smútia za ním aj jeho zverenci

Milan mal do života ešte plány, ktoré ale nestihol zrealizovať. “Nedávno som s Milanom debatil o plánoch v basketbale. A teraz táto nesmierne smutná správa, ktorá ma veľmi ranila na duš. Je mi veľmi smutno,” uviedol so zármutkom Jozef.

Jeho odchod na večnosť bol šokom pre jeho zverencov. “Je nám to veľmi ľúto a je to veľký šok. Ďakujeme za všetko Pán tréner a odpočívajte v pokoji,” uviedla jeho zverenkyňa Lucka. Mládež odchod svojho obľúbeného trénera prežívajú ťažko.

“Je to veľká strata pre celý klub, ale hlavne pre vaše deti, ktoré ste trénoval. Dnes na vašu počesť si zahrali spolu. Chceli si Vás takto uctiť. Nechápu to, sú v šoku, smútia. Dali ste im veľa. Tak veľa ako ste mohli,” píše Ajka.

Zarmútený zostal aj Attila: “Je smutné a bolestivé stratiť kamaráta, skvelého človeka a trénera, ktorý mal takú silnú lásku k basketbalu. Jeho vášeň a oddanosť boli nezameniteľné a jeho prítomnosť je nenahraditeľná.”

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie