fbpx

Šiestačka pobodala v Maďarsku spolužiačku. Viedla si zoznam smrti

Maďarská polícia na mieste incidentu. Zdroj: kisalfold.hu/Csapó Balázs

Žiačka šiestej triedy základnej školy v obci Bőny na severozápade Maďarska v pondelok ráno pobodala svoju spolužiačku priamo v triede. Dievča útok so šťastím prežilo a vrtuľníkom bolo prevezené do nemocnice.

Maďarská polícia na svojom webe police.hu potvrdila, že dievča utrpela veľmi vážne zranenie, keď bola zasiahnutá nožom do oblasti srdca. Pri škole pristál záchranársky vrtuľník a zranené dievča bolo urýchlene prevezené do nemocnice. „Prípad vyšetrujeme,“ uviedla maďarská polícia.

Podľa webu kisalfold.hu došlo k útoku po prvej vyučovacej hodine priamo v školskej triede. „V triede boli v čase útoku tri dievčatá,“ uviedol web. Starosta obce Csba Szabó potvrdil, že dievča si prinieslo nôž z domu.

Pri škole sa krátko po útoku začali zhromažďovať rodičia žiakov a vyučovanie bolo prerušené. „Deti mohli odísť domov iba v sprievode svojich zákonných zástupcov. Situácia bola napätá a veľa detí plakalo,“ dodal web.

Web blikk.hu uviedol, že útočiace dievča si viedlo „zoznam smrti“, na ktorom figurovalo niekoľko detí zo základnej školy, ktorú navštevovalo. Bolo medzi nimi aj dievča, na ktoré v pondelok zaútočilo. Matka zranenej povedala, že jej dcéra má nekonfliktnú povahu a že nikdy nemala so spolužiakmi žiadne spory.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie