fbpx

FOTO a VIDEO: Víťazka Miss Universe potvrdzuje, že vek je skutočne iba číslo. Koľko by ste jej tipli?

Víťazka Miss Universe. Zdroj: X/@Max_J619

Jej vzhľad dokáže mnohých pomýliť. Alejandru Rodriquez v stredu (24. 4.) korunovali za Miss Universe Buenos Aires. Ide o najstaršiu ženu v histórií súťaže krásy, ktorá tento titul získala.

Udalosť je v prestížnej súťaži krásy prelomovým momentom. Víťazka Alejandra Rodriguez má totiž 60 rokov. Je právnička a novinárka, čím prelomila mnohé stereotypy, ktoré sa s titulom Miss Universe spájajú, uvádza portál ABP.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Miss Universo Argentina® (@missuniversoar)

Jej víťazstvo spochybňuje konvenčné vekové limity, ktoré boli predtým stanovené pre súťažiacich. Vďaka výhre ostúpila do celonárodného finále, kde sa stretne s víťazkami z ďalších argentínskych oblastí. „Základom je mať zdravý život, dobre sa stravovať a venovať sa fyzickej aktivite. Normálna starostlivosť o seba, nič mimoriadne,“ uviedla.

Nová definícia krásy

Podľa webu New York Post tento úspech zdôrazňuje aj nedávne rozhodnutie organizácie Miss Universe rozšíriť kritériá oprávnenosti a umožniť ženám všetkých vekových skupín nad 18 rokov zúčastniť sa prestížnej súťaže. V prejave po svojom historickom víťazstve Rodriguez vyjadrila vďaku za príležitosť predefinovať štandardy krásy a dať nový príklad začínajúcim súťažiacim. Zdôraznila, že je dôležité reprezentovať nielen fyzickú krásu, ale aj širší rozsah hodnôt a skúseností.

„Som nadšená, že môžem reprezentovať túto novú paradigmu v súťažiach krásy, pretože otvárame novú etapu, v ktorej ženy nepredstavujú len fyzickú krásu, ale aj iný súbor hodnôt. Som prvá z tejto generácie, ktorá s tým začala. Chcem všetkým ženám odkázať, že krása nemá vek a môžeme prekonávať bariéry. Chcela som ukázať, že ženská sila nemá medze,“ povedala víťazka v prejave.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie