fbpx

Brutálny útok žraloka: Mužovi roztrhal stehno, ruku aj žalúdok, všetkému sa prizerali jeho blízki

Ilustračné foto. Zdroj: X/ sharks are friends, Lisa Anzinger

64-ročný Brit je v „kritickom stave“ po tom, čo ho 10 metrov od brehu v Scarborough na Trinidade a Tobagu napadol žralok. Podľa Farleyho Chaveza Augustina, hlavného tajomníka Tobaga, muža v piatok ráno miestneho času napadol žralok, ktorý vyzeral ako býk.

Augustine uviedol, že obeť mala „odseknuté ľavé stehno a ľavú ruku od lakťa nadol“ a že mal roztrhnutý žalúdok. Po operácii vo Všeobecnej nemocnici v Scarborough sa podarilo pripevniť mu niektoré prsty, uviedol Augustine na tlačovej konferencii v piatok neskoro večer.

Napriek tomu, že muž je na jednotke intenzívnej starostlivosti a pod sedatívami, je „stabilizovaný a darí sa mu dobre“, povedal Augustine. Muž je väčšinu času pod sedatívami, pretože „mu jeho zranenia spôsobujú značné bolesti“, dodal.

Obeť bola na dovolenke na Tobagu so svojou manželkou a priateľmi, povedal Augustine, a v piatok sa mal vrátiť z Karibiku do Spojeného kráľovstva. Skupina si plánovala pred prípravou na odchod ešte naposledy zaplávať, a práve vtedy došlo k útoku žraloka.

Štátna televízia Trinidad and Tobago Television (TTT) zverejnila video, na ktorom očitý svedok opisuje incident. Orion Jakerov, manažér vodných športov v letovisku Starfish, uviedol, že muž bol vo vode „po pás až po plecia“, pričom bol otočený chrbtom k žralokovi, hoci nikto zo skupiny pôvodne o jeho prítomnosti nevedel.

Ľudia, ktorí muža sprevádzali, „sa snažili žraloka fyzicky odohnať“ po jeho útoku, dodal Jakerov.

Predpokladá sa, že žralok bol dlhý osem až desať metrov, povedal Augustine. Snemovňa reprezentantov Tobaga ponúkla za úspešné chytenie žraloka odmenu 10 000 trinidadských a tobagských dolárov (približne 1 400 eur), neskôr však túto odmenu odvolala.

Viaceré pláže v okolí miesta incidentu boli dočasne uzavreté vrátane morského parku Buccoo Reef, uviedli úrady. Britský vysoký komisár pre Trinidad a Tobago zverejnil cestovné pokyny súvisiace s útokom na X, pričom upozornil na uzavretie morského parku.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie