fbpx

V Rakúsku zomrel turista na kajaku. Osudným sa mu stal náraz do kameňa

Ilustračná snímka. Zdroj: FREEPIK/senivpetro

V sobotu (27. 4.) zomrel po nehode na kajaku neďaleko rakúskej obce Scheffau 36-ročný český turista. Muž bol po nehode považovaný za nezvestného. V nedeľu 26. apríla našli záchranári jeho telo.

„Náš zastupiteľský úrad je v kontakte s rakúskou políciou, môžeme potvrdiť úmrtie českého občana. Zastupiteľský úrad vo Viedni je už tiež v kontakte s rodinou zosnulého a poskytuje ju konzulárnu asistenciu.“ potvrdil hovorca ministerstva zahraničných vecí Daniel Drake pre český portál idnes.cz.

Podľa polície bol muž členom skupiny českých kajakárov. Pri prejazde tiesňavou narazil na kameň a bol stiahnutý pod vodu. Záchranári po mužovi pátrali do neskorých večerných hodín, potom pátranie prerušili kvôli vysokej hladine vody spôsobenej topením snehu.

Počas noci hladina vody klesla a pátranie bolo ráno obnovené. Telo muža bez známok života bolo nájdené na okraji tiesňavy, dodávajú noviny.sk.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie