fbpx

Moderátora zastihla mŕtvica v priamom prenose. Štáb sa nečinne prizeral

Na snímke moderátor Rageh Omar. Zdroj: REPROFOTO X/Inside Africa

Päťdesiatšesťročný moderátor Rageh Omaar zo spravodajského kanála ITV News počas živého vysielania bojoval s nevoľnosťami. Mal značné problémy s čítaním textu, čo u divákov vyvolalo obavy. Napriek viditeľným ťažkostiam televízia vysielanie neprerušila.

Rageh Omaar pokračoval v moderovaní večerných správ o 22:00 aj napriek tomu, že sa necítil dobre. Po desiatich minútach volala do redakcie zdravotná sestra na jednotke intenzívnej starostlivosti Fiona Clarková, ktorá mala o moderátora vážne obavy.

Podľa jej slov mal Omaar príznaky mŕtvice: je dysfázický, má ovisnuté ľavé oko a nezrozumiteľnú reč, informoval britský denník Daily Mail. Predstavitelia ITV News potvrdili, že sa Omaar necítil dobre, ale neposkytli žiadne ďalšie podrobnosti.

Clarková napísala v príspevku na sociálnej sieti X: „Bohužiaľ je to niečo, čo ako zdravotná sestra vidím pravidelne. Som absolútne šokovaná nedostatkom naliehavosti vyhľadať lekársku pomoc.“

Keď údajne zamestnancom televízie, s ktorými komunikovala, povedala, že Omaar očividne nie je v poriadku, odvetili, že o tom vedia. Pohľad na moderátora znepokojil aj ostatných divákov. Mnohí kritizovali televíziu za to, že neprerušila vysielanie.

Televízia program stiahla

K incidentu sa vyjadril aj hovorca ITV News: „Sme si vedomí obáv našich divákov ohľadom zdravia Rageha Omaara. Ragehovi prišlo nevoľno počas moderovania piatkových Správ o desiatej a teraz sa mu dostáva lekárskej starostlivosti.“ Televízia podľa britského denníka nebude vysielať reprízu programu. Od sobotňajšieho rána tak na webe ITV X nie je relácia, ktorú Omaar moderoval.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie