fbpx

Na turistu zaútočil v Karibiku žralok. Muža zranil desať metrov od brehu

Ilustračné foto. Zdroj: X/ sharks are friends, Lisa Anzinger

46-ročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok. Spôsobil mu zranenie ľavej ruky, ľavej nohy a brucha, uviedla dnes BBC, ktorá sa odvoláva na miestne úrady.

Žralok dlhý 2,5 až tri metre v piatok ráno zaútočil, keď muž plával len asi desať metrov od brehu v zátoke Courland Bay, prezývanej Žltá pláž.

Úrady označili pacientov stav za stabilizovaný, muž ale zostáva na jednotke intenzívnej starostlivosti a berie lieky. Lekári mu prišili niektoré prsty, zranenia na nohe sú vážnejšie, uviedol šéf ostrovnej vlády Farley Augustine. „Zdravotníci sa snažia muža naozaj stabilizovať, zachrániť mu život a čo najviac z jeho končatiny,“ povedal.

Brit podľa Augustina, ktorý má oficiálne titul hlavného tajomníka ostrova, pricestoval na Tobago s manželkou a priateľmi. Odletieť domov sa chystali v piatok.

Ľudia ho nevideli

Augustine povedal, že vláda sa im snaží zabezpečiť všetko, čo v tejto chvíli potrebujú. Očitý svedok Orion Jakorev z neďalekého hotela Starfish uviedol, že ďalší ľudia vo vode sa snažili žraloka odhnať. „Nemyslím si, že ho videli. Boli vo vode asi po pás,“ povedal miestnej stanici TTL Live.

Pobrežie je aktuálne zatvorené 

Úrady po incidente zatvorili sedem pláží a celé pobrežie medzi mestom Plymouth na severnom pobreží a zálivom Store Bay na západnom cípe, čo je úsek dlhý vyše 11 kilometrov. Zahŕňa aj jeden z najväčších koralových útesov Bucco, obľúbenú turistickú atrakciu.

Na stráženie oblasti boli nasadené drony, úrady tiež vyzvali posádky lodí na opatrnosť a sľubujú, že hrozbu zneškodnia, ak to bude možné. Odmenu 10-tisíc dolárov (v prepočte 9 343 eur) predtým ponúkanú komukoľvek, kto žraloka chytí, úrady podľa Augustína odvolali.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie