fbpx

Tieto dve slovenské banky znížili úrokové sadzby. Pridať by sa mali aj ostatné spoločnosti

Ilustračná fotografia. Zdroj: FREEPIK

Na Slovensku znížili dve veľké banky svoje úrokové sadzby. Pridať by sa mali aj ostatné banky. Informovali o tom Hospodárske noviny

Na prelome prvého a druhého mesiaca menili svoje úrokové sadzby aj ČSOB, 365.bank a Slovenská sporiteľňa. Teraz sa k nim pridali aj UniCredit Bank a mBank. Analytici tvrdia, že to nemusí byť koniec.

Prepisovanie cenníkov oznámila 25. apríla mBank. Tá zvýšila sadzbu z 5,74 percenta na 5,94, zvoliť si po novom môžete pevnú sadzbu na 3 alebo 5 rokov. Ak si vezmete hypotéku do 80-percentnej ceny nehnuteľnosti, úrok bude 4,49 percenta na tri roky a 4,59 percenta na 5 rokov.

Ak si však vezmete hypotéku nad 80-percentný podiel ceny nehnuteľnosti, pri trojročnej fixácii budete mať úrok 4,69-percedntný a pri päťročnej až 4,79-percentný.

Novinky sú aj v UniCredit Bank a ich platnosť nadobudli 25. apríla. „V rámci pravidelného prehodnocovania sme od dnešného dňa mierne znížili päťročnú fixáciu o 0,1 percentuálneho bodu na 4,19 percenta. Zjednotili sme tak výšku sadzby pri trojročnej, štvorročnej a päťročnej fixácii,“ okomentovala hovorkyňa Zuzana Ďuďáková.

Banka s nemeckým pozadím udávala jednopercentný podiel koncom februára na našom trhu. Talianska inštitúcia napríklad až šesťpercentný. Preto si finanční analytici nemyslia, že by to dokázalo oživiť trh.

„Nemyslím si, že tieto kroky ovplyvnia dianie na trhu. Napríklad mBank sa po znížení úrokov len priblížila súčasným priemerným ponukám ostatných bánk. Väčšina menších hráčov ich má aj po tejto zmene nižšie alebo veľmi podobné,“ vyjadrila sa riaditeľka pre úvery spoločnosti FinGO.sk Eva Šablová.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie