fbpx

Milionár odhalil kľúč k prekonaniu staroby. Stojí za ním táto obyčajná potravina

Ilustračná fotografia. Zdroj: IG/ Bryan Johnson, Freepik.com

46 ročný milionár Bryan Johnson sa podelil o jednu z kľúčových ingrediencií, ktoré denne používa, aby vyzeral stále mlado. Hovorí, že posledné „tri roky“ každý deň jedol kakao, aby mu pomohlo pri snahe oklamať smrť, informuje Nypost.com

„Niekedy veci, ktoré sú pre nás dobré, nerobíme,“ hovorí Johnson vo videu, ktoré pridal na Youtube. Video od štvrtkového zverejnenia dosiahlo takmer 500 000 zhliadnutí.

Brayn dodal, že obyčajná čokoláda v tom nie je. Denne prijíma odmerané množstvo kakaa, aby mu pomohlo na ceste za zdravím.Vysvetľuje dlhý zoznam jeho výhod pre telo a tvrdí, že konzumácia zdravého množstva kakaa denne môže urobiť zázraky pre zdravie mozgu a jeho výkonnú funkciu, dlhodobú pamäť a zdravie srdca.

Ďalšími pozitívami kakaa sú napríklad zníženie krvného tlaku a rizika infarktu, zlepšenie nálady, obmedzenie syptómov depresie či pomoc pri snahe o schudnutie, píše Healthline.com.

Ukázalo sa, že kakao má schopnosť znižovať „zlý“ LDL cholesterol, pôsobí podobne ako aspirín na riedenie krvi, redukuje inzulínovú rezistenciu a zmierňuje zápal. Tieto účinky sú spojené s nižším rizikom srdcového infarktu, srdcového zlyhania a mŕtvice.

Navyše, laboratórne štúdie odhalili, že antioxidanty obsiahnuté v kakau chránia bunky pred poškodením reaktívnymi molekulami, inhibujú rast buniek, podporujú apoptózu (bunkovú smrť) rakovinových buniek a bránia šíreniu nádorov. Výskumy na zvieratách so stravou bohatou na kakao zaznamenali pozitívne účinky pri liečbe rakoviny prsníka, pankreasu, prostaty, pečene, hrubého čreva a leukémie, píše Startitup.sk

Nie každé kakao je kvalitné

Kalifornský technologický magnát však zdôraznil, že nie všetko kakao v obchode bude „vysokokvalitné“.

„Ak si chcete kúpiť kvalitné kakao, musíte hľadať niekoľko vecí; po prvé, či je to čisté kakao; po druhé, chcete, aby to bolo nečíslované; po tretie, chcete aby v ňom neboli ťažké kovy a štyri, chcete vysoký počet flavonolov,“ povedal.

Časť kakaa dokonca zmiešal s kávou, čo nazval „dekadentnou“ pochúťkou, skúšanie nových trikov proti starnutiu teda vyslovene vyhľadáva. Za posledný rok si získal obrovskú pozornosť vďaka svojim kontroverzným názorom a niektorí by povedali neortodoxným metódam snahy žiť večne.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie