fbpx

Facebook definitívne ruší jednu zo svojich funkcií. Obľúbenú službu vypne po 7 rokoch

Na snímke logo spoločnosti Meta, ktorá zastrešuje aplikácie Instagram či Threads (Zdroj: TASR/AP)

Meta rozposlala vo štvrtok 25. apríla notifikácie a maily svojím používateľom, že jedna ich funkcia zaznamená u nás koniec. Mnohých to však nepotešilo.

Spoločnosť Meta ruší na Facebooku tzv. zbierky. Od 1. júla tak už neprispejeme ani cent. Ako prvý o tom informoval Startitup.

Ide o funkciu, ktorá umožňuje vytvárať zbierky na podporu rôznych charitatívnych alebo osobných peňažných cieľov. Zbierky vám zväčša navrhnú pri narodeninách. Prispieť sme mohli ľuďom v núdzi či organizáciám, ktoré pomáhajú tam, kde treba.

Zbierky fungujú mimo Európy od roku 2015, u nás od 2017. Po 7 rokoch sa však rozhodli túto funkciu u nás zrušiť, a to bez udania dôvodu.

„Od 1. júla 2024 už nebudú na našich platformách dostupné žiadne možnosti prispievať na charitatívne organizácie v Európskom hospodárskom priestore. Ďalšie informácie o týchto zmenách a akciách, ktoré môže vaša nezisková organizácia podniknúť, nájdete v článku. Ak ste darcom, posledný deň, kedy môžete prispieť na Facebooku alebo Instagrame v prospech charitatívnej organizácie v Európskom hospodárskom priestore, je 30. júna 2024,“ uviedla Meta v oficiálnom stanovisku.

Čo potrebuješ vedieť? 

Zmluva, ktorú ste uzavreli s Facebook Payments na využívanie našich darcovských služieb, sa skončí. To znamená, že 1. júla 2024 sa vaša súčasná zmluva o účte elektronických peňazí so spoločnosťou Facebook Payments skončí a váš účet elektronických peňazí na Facebooku bude zrušený. Poslednú výplatu od spoločnosti Facebook Payments by ste mali dostať najneskôr 15. júla 2024. Charitatívne organizácie, ktoré majú ešte nevyplatené finančné prostriedky, môžu kontaktovať a požiadať o podporu priamo Metu.

Facebook Payments bude pokračovať v distribúcii všetkých darov poskytnutých v prospech charitatívnej organizácie najneskôr do 30. júna 2024 podľa našich harmonogramov a podmienok vyplácania.

Od 25. apríla budú môcť do 30. júna darovať len ľudia, ktorí predtým použili na darovanie účet elektronických peňazí, a to z dôvodu regulačných požiadaviek. Administrátori stránok a ľudia, ktorí na darovanie nepoužili účet elektronických peňazí, nebudú môcť od 25. apríla vytvárať ani darovať finančné prostriedky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie