fbpx

Veľké prepúšťanie v národných parkoch: Nariadenie prišlo mailom, zamestnancov prekvapilo

Tatranský národný park. Zdroj: Tatranský národný park

Hrozí našim deviatim národným parkom prepúšťanie? Riaditelia dostali od ministerstva životného prostredia email, v ktorom ich vedenie žiada o zníženie počtu zamestnancov. Podľa rezortu by sa mal počet pracovníkov niekde znížiť až o tretinu. Najviac ľudí má odísť zo Správy Tatranského národného parku. Rozhodnutie prekvapilo zamestnancov aj riaditeľa nášho najstaršieho národného parku.

Tatranský národný park má aktuálne 160 zamestnancov. Prepustiť ich majú 30. O takúto redukciu požiadal envirorezort mailom Správu TANAP-u.

„Pre žiadneho zamestnávateľa by to nebolo prijateľné číslo. Hovorím, že rokujeme s ministerstvom. Dúfam, že sa dohodneme na nejakom rozumnom kompromise,“ uviedol riaditeľ Správy TANAP-u Peter Olexa.

Prepúšťanie prichádza v čase, keď Správa TANAP-u hľadá na uvoľnené pracovné pozície nových ľudí. „Máme voľné pracovné miesta, ale hovorím, táto situácia zaskočila všetkých,“ hovorí Olexa.

Menšie národné parky ako napríklad Slovenský kras či Pieniny by na základe rozhodnutia envirorezortu mali prepustiť tretinu zamestnancov.

„Nevšimol som si, že by tomu predchádzala nejaká analýza, ktorá by hodnotila, do akej miery na tých jednotlivých správach tých ľudí je viac alebo menej ako je potrebné na odbornú a koncepčnú robotu,“ vyhlásil Marián Jasík z OZ Prales.

„Na Správe NP Poloniny má byť prepustených 6 zamestnancov, nedostali sme pokyn, ktorých máme prepustiť resp. aké pozície,“ konkretizovala riaditeľka Správy Národného parku Poloniny Martina Vlasáková, informuje portál Noviny.sk.

Prepúšťanie zamestnancov sa týka aj NP Slovenský Kras, tu by sa ich počet mal znížiť o 6 ľudí.

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie